Hírlevelek
Regisztráció

Ez történhet, ha kutyánk székletet eszik

Berlinben még a kutyák is betépnek a drogosok székletétől a parkokban

2013.10.30.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, ezért elképzelhető, hogy nem minden adata pontos. Kérjük, az Ön számára kiemelten fontos információkat szükség szerint ellenőrizze!

 Medipress

A német főváros állatorvosai arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre több járásképtelen, szédelgő kutyát visznek be kezelésre azt követően, hogy emberi ürüléket ettek a városi parkokban.

széklet, kutyák, park, drog

A tesztek kimutatták, hogy a kutyák így véletlenül heroint és más kemény drogokat fogyasztottak, ami mérgezést okozott bennük. Az állatok főleg Berlin Kreuzburg és Treptow negyedeiben betegedtek meg, ahová sok kábítószerfüggő jár, akik a Tagesspiegel napilap szerint gyakran végzik a dolgukat a bokrokban.

A Spree folyó partján fekvő Treptower Park jelentős turisztikai látványosság Berlin Treptow-Köpenick kerületében, amely elsősorban a berlini csatában elesett 50 ezer orosz katonának emléket állító hatalmas szovjet háborús emlékművéről híres.

 Tanítsuk meg kutyánkat, hogy ne egyen ürüléket! 
 

Tanítsuk meg kutyánkat, hogy ne egyen ürüléket!

 
Az állatorvosok szerint az ilyen parkokban lévő emberi ürülék veszélyes a kutyákra nézve, amelyeket reszketve és szinte járásképtelenül visznek be a rendelésre. Az egyik berlini állatorvos, Reinhold Sassnau a The Local angol nyelvű napilapnak azt nyilatkozta, hogy a kutyák a kábítószerek által okozott egyéb tüneteket, például a kiszáradást és szapora szívverést is produkálják. Bár az állatok ritkán pusztulnak el, a túl későn állatorvoshoz kerülő kutyákat állatkórházban kell stabilizálni.

Az állatorvosnál a mérgezett kutyák hánytatószert kapnak, hogy a gyomortartalmuk felöklendezésével megszabaduljanak a szervezetükbe került kábítószertől. Az állatorvosok azt javasolják a kutyatulajdonosoknak, hogy próbálják megtanítani kedvenceiknek, hogy ne egyenek az ürülékből, amivel megelőzhető a súlyos probléma.

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

33226Kérdezzen Ön is!

Betegséglexikon mobil alkalmazás

Kapcsolódó hasznos cikkeink és szolgáltatásaink

A témában feltett olvasói kérdések

Az orvos válaszol