Depresszió. Betegség?

Mindannyian éreztünk már szomorúságot, és előfordult, hogy időnként elvesztettük érdeklődésünket. Ám a depresszió több, mint levert hangulat, és nem az emberi gyengeség jele.

Úgy érzi, hogy túl fáradt az élethez, érzéketlenné vált a család és szerettei problémái iránt? Nem örül már azoknak az embereknek és tevékenységeknek, amelyeknek korábban igen?

Reménytelennek látja a mindennapokat, és hirtelen túl nehéznek és megoldhatatlannak tűnik mindaz, amivel korábban megbirkózott? Eszébe jut, hogy mi lenne, ha már nem élne és talán az is, hogyan szabadulhatna meg az életétől? Nem alszik jól, mert nem tud elaludni, éjjel felriad, vagy reggel elgyötörten, hamarabb ébred? Vannak visszatérő testi fájdalmai? Fáj a feje, a végtagjai, a dereka vagy a nyaka? Megváltozott az étvágya? Nem eszik, esetleg éppen fordítva, az étkezésben lel vigaszt?

Ha igen, úgy minden bizonnyal rosszul érzi magát. Forduljon orvoshoz, keresse gyógyító segítségét. A depresszió gyógyítható, van kiút a reménytelennek tűnő állapotból.

Szomorúság vagy depresszió?

Mindannyian éreztünk már szomorúságot, és előfordult, hogy időnként elvesztettük érdeklődésünket. De a depresszióban szenvedő emberek ezt a kellemetlen élményt heteken, akár hónapokon át átélik, munkaképességük, napi aktivitásuk, emberi kapcsolataik is sérülnek a tünetek miatt. A depresszió több, mint levert hangulat és nem az emberi gyengeség jele. A depresszió gyakori, komoly betegség; világszerte 121 millió a depressziós betegek becsült száma.

Amit nem mutat ki a labor...

A depresszió sokféle hangulati és testi tünettel jelentkezik, a betegek különbözőképpen tapasztalják meg ezeket. Részben ez is oka annak, hogy a depresszió sok esetben nem felismert és nem kezelt betegség. A sokszínű tünetegyüttes többféle szakorvoshoz viheti a beteget. Kivizsgálások indulnak, amelyek aztán nem bizonyítanak testi betegséget. A depresszió felismerése jelenleg a beteg tünetei alapján történik, a gyógyító gyakorlatban nincs még olyan vizsgálómódszer, amely laboratóriumi, vagy akár képalkotó úton bizonyítaná a depresszió jelenlétét.

A depresszió világszerte és hazánkban is aluldiagnosztizált és alulkezelt betegség, azaz sok depressziós beteg még nem találta meg a megoldást, a gyógyulás útját. A depresszió gyakori háttere a munkavégző képesség romlásának, gyakran társul más betegségekkel. Ezért fontos a jelen tudásunkon alapuló tájékoztatás, a betegség felismerése és hatékony kezelése.

Forrás: www.breaking-through-barriers.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció