Szülés után ez vár a nőkre a munkahelyen

Vállalati jogtanácsos, több száz fős cég személyzeti vezetője, és egy nyugat-magyarországi kiadó hirdetési vezetője - három nő, aki búcsút inthetett hosszú évek alatt felépített karrierjének, csak mert elment gyereket szülni.

Nincs hová visszajönni

Amikor egy nő bejelenti a munkahelyén, hogy gyereket vár, mosolyokat, gratulációkat kap - és azt, hogy siessen vissza hozzájuk. De aztán hiába tenne eleget a felszólításnak: korábbi posztja egyszer csak már nem létezik. Nem garancia az sem, ha valaki vezető beosztásban dolgozik: több száz fős cég személyzeti vezetőjéből egyik napról a másikra kezdő ügyintéző lesz, mert elment szülni.

A vezetőből is gyakornokot csinál a szülés, dolgozó anya, baba, csecsemő, szülés munkavállalás munka terhesség kirúgás munkahely
Személyzeti vezetőből ügyintézőt csinál a szülés

Ezzel a felütéssel indul az Abcúg.hu cikke, melyben három olyan nő mesélte el történetét, aki búcsút inthetett hosszú évek alatt felépített karrierjének, csak mert elment gyereket szülni. Hiába a vezető beosztás, a munkaadóhoz fűződő akár évtizedes lojalitás, a szülési szabadság néhány főnök szemében megbocsáthatatlan bűn. Az anyukák a lapnak elmondták, hogyan szűnt meg egyik napról a másikra vezető posztjuk, miután terhesek lettek. Egyikük sem vállalta névvel az interjút, ezért a cikkben nem a saját nevükön szerepelnek.

Nyolc és fél hónapos terhesen még napi tíz órákat húzott le

"Amikor bejelentettem, hogy babát várok, jöttek a széles mosolyok és a gratuláló szavak. Mondták, hogy mindenképpen várnak vissza. Sőt siessek vissza hozzájuk. Még azt is megjegyezték, hogy milyen ideális lesz, hogy a bölcsőde pont félúton van a lakásunk és a munkahelyem között" - kezdi történetét Krisztina. Személyzeti vezetőként dolgozott egy több száz fős cégnél, több beosztottja is volt. Nyolc és fél hónapos terhesen még napi tíz órákat húzott le a munkahelyén, olyan nehezen találtak a helyére megfelelő embert. "Május 8-án dolgoztam utoljára, május 22-én pedig szültem" - meséli.

Még nem volt 2 hónapos a kisbabája, amikor megkeresték a HR-osztályról, és közölték vele, hogy nem szeretnék visszavenni, mivel utódja nem végzi tovább a munkát, ha nem kap határozatlan idejű szerződést. "Nagy kegyesen felajánlották, hogy akkor egyezzünk meg abban, hogy ezt a munkát úgysem lehet kicsi gyerek mellett csinálni, és vegyünk búcsút egymástól" - emlékszik vissza Krisztina, aki azonnal felhívta a HR-vezetőt, és megkérdezte, hogy mégis mire vélje ezt a levelet. Azt a választ kapta, hogy ha nem tudnak megegyezni, akkor azonnali hatállyal kirúgják, az sem érdekli őket, ha per lesz a dologból.


"Nem igazán láttam más utat, úgyhogy megegyeztünk: megkaptam a végkielégítésemet, és már csukták is be mögöttem az ajtót". Krisztina nehezen talált kicsi gyerekkel munkát: mindenhol az volt a HR-esek első kérdése, hogy mégis mi lesz, ha a gyerek beteg lesz, ki fog rá vigyázni. Azóta ugyan talált állást, de minden szempontból jóval szerényebbet, mint a korábbi. Munkaügyi ügyintéző lett régi fizetésének kevesebb mint a feléért. "Ezt felesleges lenne szépíteni, egy kezdő pozíció, amiben most vagyok" - mondja.

A másik két történetet, valamint Dr. Harcos-Fazekas Judit munkajogi szakjogász véleményét ide kattintva érheti el.

Nagy Egészségteszt
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+23, +29 °C
Minimum:
+12, +17 °C

Hazánkban szombaton délelőtt a napsütés mellett elkezdődik a gomolyfelhő-képződés.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag