Egészséges életmód az Olajág Otthonokban (x)

Dietetikus által felügyelt étkezések, egészség megőrzését szolgáló sportprogramok az Olajág Otthonokban.

Dietetikus által felügyelt rendszeres étkezés és ideális mennyiségű folyadékbevitel mellett számos eszköz és lehetőség támogatja az otthonokban élők egészségének megőrzését, szinten tartását. Uszoda, sószoba, tornaszoba, gyógytorna, gyógymasszőr, zenés torna, jógafoglalkozás mellett az intézményekben élőknek lehetősége van bekapcsolódni az országos, az egészség megőrzését szolgáló sportprogramokba is, illetve a Senoir Akadémia keretén belül is olyan előadásokat hallgathatnak, melyek jó tanácsokkal szolgálnak számukra.

A legutóbbi akadémiai előadáson Monspart Sarolta világbajnok tájfutó "Élj egészségesen!" című előadásában kaphattak információkat a jelen lévők a mozgás hasznosságáról és a helyes étkezésről idős korban.

Monspart Sarolta
Monspart Sarolta

Az Európai Sporthét - #BEACTIVE - alkalmából lakóink függetlenül attól, hogy mozgásukban korlátozottak-e vagy sem, a számukra kidolgozott és felállított sportállomásokon teljesíthették a feladatokat és egy-egy pecséttel gazdagodva mehettek a következő sporteszközhöz. Dobás, gurítás, egyensúlyozás, halászat, kerékpározás, senior tánc, torna, úszás, szellemi sportvetélkedő és még érzékenyítő állomás is várta az időseket - a budapesti Roll Dance Tánccsoport tagjainak irányításával -, akik korukat meghazudtoló ügyességgel végezték a feladatokat. Igazán ösztönzően hatott rájuk Igaly Diána és Balczó András olimpikonok jelenléte is, akik egy-egy állomáshelyen bemutatták a feladatokat, segítették az időseket tettekkel, tanácsokkal.

Megalakult a csepeli otthon nordic walking klubja. A 82 éves átlagéletkorral rendelkező tagok rendszeresen mozognak együtt. A megalakult klubbal csatlakoztunk az országos gyalogló klub hálózathoz.

Olajág otthonok

Az otthonok részt vesznek a Nyugdíjasok Országos Szövetségének senior mozgásprogramjában is, melynek keretében mozgásórákat gyűjtenek a résztvevő lakók, igen sikeresen teljesítve a meghatározott célokat.

A sport az egészség támogatása mellett közösségkovácsoló erővel is bír otthonainkban.

További információ: Olajág Otthonok

 

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+10, +18 °C
Minimum:
+6, +11 °C

Hazánkban kedden délelőtt délnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre többfelé várható eső, zápor.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag