Népbetegséggé vált a túl kevés alvás

Nem mindig van idő elegendő alvásra, mert van, hogy a nap nem elég hosszú minden teendő ellátására. De ha az alvásmegvonás tartóssá válik, annak idővel meglesz a böjtje.

Az amerikai járványügyi hatóság a tavalyi adatok alapján azt jelentette, hogy a nem elegendő alvás közegészségügyi problémává vált az Egyesült Államokban. Az emberek egy része, különösen azok, akik eleget akarnak tenni a családi, a munkahelyi, szakmai, képzésbeli és társadalmi kötelezettségeiknek is szembe kell nézniük a vele, hogy hová sorolják a prioritási rangsorban az egészségügy kérdését.

Az alvás azért fontos elsősorban, mert hatással van a test meghibásodásainak javítását szolgáló szabályozási funkciókra, továbbá a agyvérzés .

A legtöbben nem tudják kipihenni magukat éjszaka

Ha betegek vagyunk, ha szeretnénk jól kinézni egy fontos eseményen, vagy csak egyszerűen szeretnénk felfrissíteni a testünket és a szellemünket, a legjobb megoldás egy kiadós alvás. Kattintson ide , ha tudni szeretné, hogy valójában miért is egészséges a pihenés? Az amerikai nemzeti alvásalapítvány (NSF) szerint az ideális éjszakai alvási időtartam erősen függ a kortól. Az újszülötteknek például napi 12-17 óra alvás kell, javarészt éjszakánként. Ahogy öregszünk, beérjük kevesebb órával is. Az NSF azt ajánlja, hogy a felnőttek hét-kilenc óra alvásra hagyjanak időt éjszakánként, de azt is megállapították, hogy a hat óránál rövidebb alvás jelentős különbséget okoz abban, ahogy a következő napot eltöltjük, s ez mindjárt meg is jelenik a reggeli felkelés nehézségében.

Mire elérjük a nyugdíjkorhatárt, már elegendő a napi 7-8 óra, de ha csak 5-6 óra jut, az is megfelelhet. Idősebb korban ugyanis gyakran nem az a probléma, hogy nem jut idő az éjszakai alvásra, hanem hogy sokszor elkerüli az álom az idős embereket.

Forrás: Yahoo

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)