Nem tud aludni? Itt egy eszköz, amivel menni fog

Az alvásfigyelés mellett különös módszerrel tanítaná az elalvást egy eszköz, amelynek piacra lépéséhez a feltalálók a Kickstarter közösségi oldalon gyűjtenek pénzt.

Rengeteg olyan eszköz van ma már a piacon, amelyekkel figyelemmel kísérhető, értékelhető alvásunk minősége. Jóval kevesebb olyannal találkozni viszont, amelyik javítana is az alváson. Az utóbbiak közé tartozik a Kickstarteren bemutatott gyűrűszerű, ujjra húzható Thim.

A Thim egy ausztrál alváskutató tudományos eredményeit felhasználva készült. A szakember felfedezte, hogy amennyiben az emberekkel újra meg újra megtapasztaltatják az elalvás élményét, akkor a szervezetük megtanulja, hogyan kell gyorsan elaludni, sőt összességében tovább fog aludni.

Elég tehát többször felébreszteni valakit közvetlenül az elalvás után, hogy ráálljon a gyorsabb elalvásra. A kutató szerint azok, akik átestek ilyesfajta "kiképzésen", átlagban fél órával hamarabb tudtak elaludni, és összességében egy órával tovább is aludtak az átlagembereknél.

Kipróbáltuk a forró fürdőt, a bögrényi forró tejet, a birkaszámlálást és még mindig nem tudunk elaludni? Semmi gond. Itt egy új módszer, ami biztos sikert ígér. Részletek!

A Thim is valami hasonlót csinál: észleli, ha a tulajdonosa elalszik, és három percre rá óvatosan felébreszti. Amikor a felhasználó újra elaludna, ismét ébrednie kell. Ez a trenírozás 60 percen át tart, utána már nyugodtan lehet pihenni. Állítólag 17 nap elég arra, hogy a szervezet megtanuljon gyorsan elaludni és jól aludni, utána szükség esetén lehet használni.

A Thimmel egyébként követni is lehet az alvást (androidos és iOS-es app is van hozzá), hogy használója lemérhesse, tényleg bevált-e a tréning. Még több mint két hét hátravan a kampányból, de a Kickstarteren már összejött a célul kitűzött összeg több mint kétharmada. Most 109 ausztrál dollárért (körülbelül 22 500 forintért) rendelhető meg az eszköz, amelyet jövő júniusban szállítanak.

Forrás: hvg.hu, kickstarter.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: