Nem alszik eleget? Ez történik az arcával!

Egy sminkes segítségével szembesítettek néhány fiatalt azzal, milyen károkat okoz a nemalvás. A kialvatlanság ugyanis több szempontból is csúfít: ráncosabbak leszünk tőle, a beteges külső pedig a szociális kapcsolatainkra is hatással van.

Azt már mindenki megtapasztalta életében, hogy milyen rosszul néz ki az, aki nem alszik eleget egy-egy éjjel: a szemünk karikás lesz, a bőrünk szürkébb, és összességében betegesebb lesz a külsőnk.

Egy közösségi oldal most egy videóban szembesített fiatal férfiakat és nőket azzal a képpel, melyet a rendszeres nemalvás okoz - egy sminkes segítségével megváltoztatták a külsejüket. Az eredmény sokkoló volt, és a résztvevők egyöntetűen kijelentették, hogy változtatni akarnak a szokásaikon.

Egy korábban megjelent tanulmány szerint a kialvatlanság okozta "szépséghibák" azt is befolyásolják, hogyan bánnak velünk az emberek. "Az arc rengeteg információt hordoz , melyek hatnak arra is, hogy viselkedünk egymással. Egy fáradtabb arc betegesebbnek, megviseltebbnek tűnik, és mások ezek alapján fognak beszélni velünk, még akkor is, ha valójában kellemesen érezzük magunkat a bőrünkben és jókedvűek vagyunk" - mondta dr. Tina Sundelin, a stockholmi egyetem pszichológusa.

Egy másik kutatás pedig bizonyította, hogy a kevés alvás és a bőr idő előtti öregedése között egyértelmű összefüggés van, ráadásul azoknál, akik nem alszanak eleget, a bőr regenerációs képessége is sérül , és kevésbé tudja kijavítani például a napfény okozta károsodásokat .

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: