Ezt árulja el rólunk, ha meztelenül alszunk

Meglepő dolgokról árulkodik, ha ruha nélkül szeretünk ágyba bújni.

A közelmúltban készült egy kutatás, amelybe készítői ezer pizsamában alvó embert és ugyanennyi meztelenül nyugovóra térő alanyt vontak be. A résztvevők válaszaiból meglepő dolgok derültek ki.

Bizonytalan éjszakai baglyok

Ön éjjeli bagoly vagy reggeli pacsirta? Tesztelje!

Bár sokan azt gondolják, a pucéran alvók magabiztosabbak, a kutatás eredményeiből nem ez látszik. A meztelenséget pártolók átlagosan tízből öt pontosra értékelték magabiztosságukat, míg a pizsamában alvók átlaga hat pont lett. Emellett a meztelenül alvók nagyobb arányban vallották magukat éjszakai bagolynak, mint a pizsamás csoport. Utóbbiak egyébként 34 százalékban a pacsirta és a bagoly típus keverékének tartják magukat.

meztelenség, alvás meztelenül, pizsama, alvás, személyiségjegyek, magabiztosság, introveltáltak, szex, éjjeli bagoly
meztelenség, alvás meztelenül, pizsama, alvás, személyiségjegyek, magabiztosság, introveltáltak, szex, éjjeli bagoly

Introvertáltak, de többet szexelnek

Az ádámkosztümben alvók között nagyobb az introvertáltak aránya (45 százalék), és 36 százalékuk véli úgy, hogy egészségesebb meztelenül nyugovóra térni. A pizsamában alvók 24 százaléka viszont egyenesen tart attól, hogy valaki meglátja őket pucéran, 26 százalék pedig azért is választ valamilyen hálóruhát, mert úgy vélik, így nem kell olyan gyakran mosniuk az ágyneműt. Ezt egyébként mindkét csoport ritkábban teszi meg a kelleténél: a szakértők szerint hetente legalább egyszer le kellene cserélni az ágyneműt, a felmérésben résztvevők azonban ennél ritkábban húz fel tiszta ágyneműt - a pizsamások és a meztelenül alvók körében egyaránt.

A kétezer válaszadó 30 százaléka beismerte, hogy párkapcsolatuk elején fontosnak tartják, hogy vonzónak tűnjenek ágyba bújásnál a szerelmük szemében - bármiben alszanak is. A pizsamások 54 százaléka azt sem tagadta, hogy lecserélte alvós ruháit, csak hogy még jobban tetsszen a párjának.

Úgy tűnik, hogy a meztelenül alvás több szexet eredményez: a ruha nélkül ágyba bújók átlagosan heti ötször szerelmeskednek, ezzel szemben a pizsamásoknál heti négy alkalom az átlagos.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció