A legjobb szobanövények a hálószobába

Az emberek akár negyedénél is előfordulhat időnként átmeneti éjszakai álmatlanság. Egyes szobanövények ugyanakkor segítséget nyújthatnak a kellemetlen panasz enyhítésében.

Melyek a legveszélyesebb szobanövények kisállatainkra nézve? Részletek itt.

Az inszomnia jelentkezhet nehéz elalvás, gyakori éjszakai felébredések és felületes alvás, illetve korán reggeli spontán ébredés formájában is, összességében pedig rendkívüli mértékben ronthatja az érintettek alvásminőségét. Mindennek következménye a másnapi fáradtság, illetve az abból eredő koncentrációs zavar és csökkent teljesítőképesség.

A vitorlavirág remekül tisztítja a beltéri levegőt
A vitorlavirág remekül tisztítja a beltéri levegőt

Az átmeneti, legfeljebb néhány napig tartó álmatlanság hátterében többnyire a stressz, valamint akut testi megbetegedések állnak. A legfontosabb ilyenkor a kiváltó ok megszüntetése, de emellett is elérhetőek olyan természetes módszerek, amelyek segítségével javítható az alvásminőség. Az Út a Kerthez olyan szobanövényeket gyűjtött össze, amelyekkel érdemes megosztani otthonunkat, mert hasznosak lehetnek e téren. Íme:

elalvást segítő szobanövények álmatlanság inszomnia infografika út a kerthez
)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)