A legjobb szobanövények a hálószobába

Az emberek akár negyedénél is előfordulhat időnként átmeneti éjszakai álmatlanság. Egyes szobanövények ugyanakkor segítséget nyújthatnak a kellemetlen panasz enyhítésében.

Melyek a legveszélyesebb szobanövények kisállatainkra nézve? Részletek itt.

Az inszomnia jelentkezhet nehéz elalvás, gyakori éjszakai felébredések és felületes alvás, illetve korán reggeli spontán ébredés formájában is, összességében pedig rendkívüli mértékben ronthatja az érintettek alvásminőségét. Mindennek következménye a másnapi fáradtság, illetve az abból eredő koncentrációs zavar és csökkent teljesítőképesség.

A vitorlavirág remekül tisztítja a beltéri levegőt
A vitorlavirág remekül tisztítja a beltéri levegőt

Az átmeneti, legfeljebb néhány napig tartó álmatlanság hátterében többnyire a stressz, valamint akut testi megbetegedések állnak. A legfontosabb ilyenkor a kiváltó ok megszüntetése, de emellett is elérhetőek olyan természetes módszerek, amelyek segítségével javítható az alvásminőség. Az Út a Kerthez olyan szobanövényeket gyűjtött össze, amelyekkel érdemes megosztani otthonunkat, mert hasznosak lehetnek e téren. Íme:

elalvást segítő szobanövények álmatlanság inszomnia infografika út a kerthez

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: