Már majdnem összegyűlt a pénz egy inkubátorra

Nyitott inkubátort vásárol a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a szívbeteg gyerekek segítésére az idei adventi adománygyűjtésen befolyt összegből - közölte Király Nóra, a Ficsak alapítója.

A veleszületett szívhibák ezért veszélyesek - kattintson!

Ahogy a napokban már megírtuk, idén is megrendezik a családszervezetek adventi jótékonysági vásárát, amelynek bevételéből a szívbeteg gyerekeket támogatják. Az akció célja, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Gyermekszív Központja egy vagy akár több nyitott inkubátorhoz jusson, amely a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához fontos.

szív, szívbeteg, szívbetegség, szívbeteg gyerekek, beteg gyerekek, adománygyűjtés, jótékonykodás, nyitott inkubátor
Szívbeteg gyermekeken segíthetünk az idei adventi vásáron. Fotó: iStock

Nagy segítség az új eszköz

Évente csaknem ezer családban születik szívbeteg gyerek, és jelenleg körülbelül 10-15 ezer gyereket gondoznak szívbetegséggel Magyarországon. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben évente mintegy 500 szívműtétet és 250 szívkatéteres beavatkozást végeznek gyerekeken - ismertette az intézet főorvosa. Mint mondta, a nyitott inkubátorok a náluk megforduló évi száz újszülött kezelésében jelentenének nagy segítséget.

A cél érdekében egyébként egy online adománygyűjtést is indítottak, amely a Ficsak honlapjáról érhető el. Az online akció során eddig már másfél millió forint folyt be, tehát már majdnem össszegyűlt a pénz az első inkubátorra.

A szervezők mindenkit várnak december elsején a MOM Sportközpontban, ahol kézműves termékeket, süteményeket, kézzel készített adventi díszeket is árusítanak majd.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció