A Bayer 150 éve: innováció és megújulás a siker titka

"A nagy kutatói tradíciókkal rendelkező Bayer hosszú és kiemelkedően sikeres történelemmel büszkélkedhet az innovációk terén" - nyilatkozta dr. Gerhard Waltl, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Wuppertal régióban, Barmenben induló, kezdetben kicsi, de innovatív festéküzem mára egy több mint 110 ezer embert foglalkoztató globális nagyvállalattá nőtte ki magát, az elmúlt 150 év pedig olyan újítások kifejlesztésével telt, melyek folyamatosan javították az emberek életminőségét. Ez a nagyszerű tradíció mára a Bayer küldetésévé vált: tudomány egy jobb életért.
"A Bayer-termékek ma életünk nélkülözhetetlen részét képezik" - nyilatkozta dr. Waltl, ilyen például az acetil-szalicilsavból készült népszerű pirula is. A vállalat kutatói voltak az elsők, akik fertőző, trópusi vagy szív- és érrendszeri megbetegedésekre aktív hatóanyagot állítottak elő. Napjainkban a gyógyszerészeti kutatómunka a Bayer HealthCare részlegnél főként a kardiológia, hematológia, onkológia, nőgyógyászat és a diagnosztikai képalkotás területeire összpontosít.

Science For a Better Life - Tudomány egy jobb életért

Science For a Better Life - Tudomány egy jobb életértA kutatások másik fókusza a mezőgazdaság. A siker kezdete ezen a területen a világ első szintetikus, az apácalepke irtására kifejlesztett rovarölő szer 1892-es piaci megjelenése volt. Mára a Bayer CropScience ebben a szegmensben globális piacvezetővé vált. A siker ezen a területen is a folyamatos fejlesztésnek köszönhető, amelynek eredményeképpen fenntartható megoldást kínáló kémiai és biológiai növényvédelmi termékekkel, ugyanakkor magas minőségű vetőmagokkal is büszkélkedhet. Ezenfelül széles választékban kínálunk az otthonokban, a kertekben és az erdőgazdálkodásban használatos termékeket és szolgáltatásokat.

A csúcsminőségű alapanyagok előállításának területén folytonosan bővülő megoldásaink alapját az 1930-ban felfedezett, habok készítésére alkalmas poliuretán, valamint a magas színvonalú, 1953-ban szabadalmazott polikarbonát anyagok alkotják. Mára a Bayer MaterialScience csúcsminőségű anyagai jelentősen hozzájárulnak földünk fosszilis energiakészletének megőrzéséhez. A poliuretán például szigetelőanyagok alapanyagául szolgál, melynek segítségével jelentősen csökkenthető a beltéri fűtésre, illetve hűtésre használt energia. Könnyűsúlyú anyagaink autóiparban történő felhasználása által az autók súlya csökken, így fogyasztásuk is alacsonyabb - köszönhetően az alifás poliuretánbevonat feltalálásának. Ezek a modern bevonatrendszerek nem csupán védenek a széltől és más időjárási viszontagságoktól, de fényborítást is adnak a váznak legyen szó akár autóról, hajóról, vonatról vagy szélturbináról.

Bayer - a kezdetek

Bayer - a kezdetek

150 év folyamatos változás és megújulás

A céget Friedrich Bayer és a kelmefestő Johann Friedrich Weskott 1863. augusztus 1-jén alapította a Wuppertal megyei Barmenban, Friedr. Bayer et comp. néven. Kezdetben szintetikus festékanyagok gyártásával foglalkoztak, de az idők során termékpalettája jelentősen kibővült. 1881-ben a cég egy egyesített részvénytársasággá alakult Farbernfabrikenvorm. Friedr. Bayer & Co. néven, és a fúzió által egy nemzetközi vegyipari nagyvállalattá vált. A terjeszkedés és fejlődés eredményeként a vállalat 1912-ben áttette székhelyét Leverkusenbe. Az első világháborút követően, 1925-ben a cég versenyképességének megőrzése érdekében az I.G. Farbenindustrie AG konglomerátum része lett, majd 1951-ben független cégként, Farbenfabriken Bayer AG néven újraalakult.

1988-ra, a cég 125. évfordulójára a fejlődés üteme látványosan felgyorsult. Ekkor a fókusz a mai főbb tevékenységei felé fordult, ennek következményeként 1999-ben eladta Agfa leányvállalatát. Ezt követően, 2005-ben a Bayer a tradicionális vegyipari tevékenységének jelentős részétől megvált. Ezzel egy időben az úgynevezett életet szolgáló tudományok, az egészségügyi és a mezőgazdasági üzletágak szisztematikusan növekedtek, különösen az AventisCropScience (2001), a Roche OTC divízió (2005) és a Schering AG, Berlin Németország (2006) felvásárlásával.

A vállalat magyarországi jelene és jövője

1994 óta független leányvállalatként van jelen Magyarországon az alábbi üzletágakkal: Bayer HealthCare (Pharmaceuticals, Radiology&Interventional, ConsumerCare és Animal Health), Bayer CropScience (CropProtection, EnvironmentalSciences, Seeds) és Bayer MaterialScience. A Bayer Hungária Kft. minden üzleti tevékenységével versenyképes piaci pozíciót tudhat magáénak. Innovatív termékeinkkel hozzájárulunk az ország gazdasági összetartásához és hatékonyan támogatjuk a gazdasági növekedést.

A jövőnkbe történő befektetés középpontba helyezése kulcsszerepet játszik abban, hogy vezető pozíciót szerezhessünk vagy tarthassunk meg működési területeinken. Ennek a szemléletnek az eredményességét mi sem jelzi jobban, mint hogy 2014-ben növeljük magyarországi alkalmazottaink számát, valamint új üzleti területekre terjeszkedünk.

Tudomány egy jobb életért

A nemzetközi nagyvállalat tevékenységi területei az egészségvédelem, a mezőgazdaság és a csúcsminőségű anyagok előállítása. Innovatív vállalatként a kutatásigényes területeken játszik vezető szerepet. A termékei és szolgáltatásai az életminőség javítását szolgálják. A vállalatcsoport ugyanakkor értéket teremt innovációi, növekedése és magas jövedelemteremtő képessége által. A vállalatcsoport mint társadalmilag és etikailag felelős üzleti szervezet a fenntartható fejlődés elkötelezett híve. A 2012-es pénzügyi évben a cég 110.500 alkalmazottat foglalkoztatott, és 39,8 milliárd euró üzleti forgalmat ért el. A beruházásokhoz kapcsolódó ráfordítások elérték a 2 milliárd eurót, míg a K+F költségvetés 3 milliárd eurót tett ki.

További információk: www.bayer.com
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
0, +5 °C
Minimum:
-12, -5 °C

Hazánkban szombaton délelőtt általában kissé felhős lesz az ég, de nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag