Mikor ne használjunk babapopsi törlőkendőt?

Inkontinens betegeknél nagy gondot kell fordítani a bőrápolásra, és az is fontos, hogy ehhez a megfelelő termékeket válasszuk.

Inkontinens betegnél az állandó nedves környezet és a vizeletben lévő baktériumok könnyen okozhatnak különféle bőrproblémákat, éppen ezért fontos a kényes területek rendszeres tisztán tartása. Ugyanakkor az sem jó, ha túl gyakran és nem a megfelelő szerekkel tisztítjuk meg a beteg bőrét: a szappanos víz például kiszárítja a bőrt, ami pedig csak tovább növelheti a fertőzésveszélyt.

 otthonápolás

Mivel érzékeny területekről van szó, sokan a kifejezetten babáknak készült nedves törlőkendőkkel próbálják ápolni az inkontinens betegek bőrét, holott valójában ez sem jó választás. Egyrészt a szappanos vízhez hasonlóan a baba törlőkendők is száríthatják a bőrt, ráadásul alkoholt is tartalmazhatnak, amely az egyébként is igénybe vett területen további bőrirritációt okozhat.

 

Másrészt pedig a kifejezetten felnőtteknek tervezett inkontinencia törlőkendőknek számos előnyük van:

 

  • vizet és 3 az 1-ben formulát tartalmaznak, amely tisztítja, ápolja és védi a bőrt, így használata után szükségtelen az öblítés, a szárítás vagy a további hidratálás
  • felnőtt méretben kaphatóak (ellentétben a gyermekek számára készült nedves kendőkkel)
  • megakadályozzák a kellemetlen szagok kialakulását
  • visszazárható műanyag fedél segíti a kendők könnyű kivételét a dobozból
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Tippek

Ha segítségre van szükségünk, ne féljük megkérdezni a háziorvosunkat a lehetőségekről! Az ápolószolgálatok egy része ingyenes.