Kérdés: Jelenleg 33. terhességi hetem töltöm. A jelenség pedig a baba erős rúgásaiból keletkezik. Olyan hangot vélek hallani kifelé a pocakból, mintha egyik körmünkkel a másikat pöckölnénk. Mi lehet ez?

Mindaz, amit tapasztal nem kóros jelenség. Egyetlen dologra lenne szükség, a magzatvíz mennyiségének ellenőrzésére. Túl kevés magzatvíz esetén ugyanis a magzatmozgások kellemetlenné válhatnak.

Magzatvíz

Jelenleg 33. terhességi hetem töltöm. A jelenség pedig a baba erős rúgásaiból keletkezik. Olyan hangot vélek hallani kifelé a pocakból, mintha egyik körmünkkel a másikat pöckölnénk. Mi lehet ez?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza magzatvíz témában:

Mindaz, amit tapasztal nem kóros jelenség. Egyetlen dologra lenne szükség, a magzatvíz mennyiségének ellenőrzésére. Túl kevés magzatvíz esetén ugyanis a magzatmozgások kellemetlenné válhatnak.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)