Kérdés: 19 hetes terhes vagyok. Az ultrahangból kiderült, fiam lesz, de sajnos azt is mondták, mennem kell genetikai vizsgálatra, mert a jobb oldalon 19-10-12mm-es plexus chorioideus cysta látható. Azt szeretném ...

A plexus chorioideus ciszta többnyire ártalmatlan, spontán múló jelenség, bajt nem okoz. Viszont gyakorta társul a 18-as kromoszóma számbeli hibájához (Edwards- szindróma), ezért magzatvízvizsgálat lenne indokolt.

Plexus chorioideus ciszta

19 hetes terhes vagyok. Az ultrahangból kiderült, fiam lesz, de sajnos azt is mondták, mennem kell genetikai vizsgálatra, mert a jobb oldalon 19-10-12mm-es plexus chorioideus cysta látható. Azt szeretném kérdezni, hogy mitől alakulhatott ki, és hogy mennyire veszélyes ez a babára nézve.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza plexus chorioideus ciszta témában:

A plexus chorioideus ciszta többnyire ártalmatlan, spontán múló jelenség, bajt nem okoz. Viszont gyakorta társul a 18-as kromoszóma számbeli hibájához (Edwards- szindróma), ezért magzatvízvizsgálat lenne indokolt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció