Zselébe mártva: új módszer a gyógyszer lenyelésére

Egy amerikai kutatás szerint az emberek csaknem egyharmada küzd a tabletták és kapszulák lenyelésével, most azonban megérkezett a megoldás egy cseresznye ízű zselé formájában.

Ahogyan jön a tél és a hideg, az influenza, megfázás és torokfájás is egyre gyakoribbá válik. Ha pedig megbetegszünk, akkor a tabletták és kapszulák is elkezdenek tornyosulni a polcunkon. Ekkor pedig gyakran felmerül a gyógyszerek nehéz lenyelésének problémája, nemcsak a gyerekek, de a felnőttek életében is.

Szülőként bizonyára mindenki szembesült már azzal, hogy a kicsiknek sokszor nehezére esik a gyógyszerek lenyelése. Márpedig vannak olyan helyzetek, amikor nem tudunk egyszerűbb megoldásokhoz nyúlni, rá kell venni őket, hogy valamilyen módon lenyeljék a tablettákat. Azok, akiknél a gyógyszerek lenyelése egyszerűen megy, fel sem merül, hogy ez nemcsak a gyerekek, de a felnőttek életében is problémát jelenthet, egy amerikai kutatás pedig ezt erősíti meg.

A leggyakrabban felírt, legnépszerűbb gyógyszerek gyakran nemcsak azt a tünetet vagy betegséget szüntetik meg, amelyre kaptuk őket, hanem mellékhatásokat is okozhatnak, befolyásolva szervezetünk mikrotápanyag-ellátottságát. Nézze meg, mire kell figyelni! Azok, akiknek egészben nehezen csúszik a gyógyszer, sokszor házi praktikákhoz nyúlnak, elporlasztják a tablettákat, felbontják a kapszulákat a könnyebb bevétel érdekében, illetve lekvárba, pudingba vagy joghurtba keverve veszik be. Mindez azonban nem jelent tökéletes megoldást. Már csak azért sem, mert egyes gyógyszerek összetörése hatással lehet a hatékonyságukra, kapszula nélkül pedig annak tartalma nem a megfelelő helyen szívódik fel, ráadásul a dzsemek és egyéb édes szirupok vagy joghurtok nem fedik el eléggé a gyógyszerek keserű, kellemetlen ízét, így a gyerek akár a kedvenc ételét is elutasíthatja azt követően, ha gyógyszert keverünk bele. Sőt, előfordulhat, hogy ha valaki még így sem képes bevenni a gyógyszert, és a gyógyszerek bevételét elmulasztja, akkor annak még komolyabb következménye lehet, akár kórházi kezelésre is szorulhat.

A szilárd gyógyszerek bevételét könnyíti meg a zselé

Mostantól azonban egy új módszer kicsiknek és nagyoknak is segítségére lehet a gyógyszerbevételi problémák elkerülésére. A megnedvesíti a száj- és toroküreget, ezzel elősegíti a szilárd gyógyszerek könnyebb lenyelését. A zselé 99 százalékban természetes alapanyagokból készül, ráadásul cukor-és gluténmentes, és bárki által használható 2 éves kor fölött.

- Kórházi ápolás során gyakran találkozunk a tabletták, kapszulák bevételének a problémáival. Ebben az esetben más - a gyerekek számára kevésbé kellemes gyógyszeres kezelésre is van lehetőségünk esetleg infúzió vagy injekció formájában. Néha a kórházból való távozást azonban nagyon megnehezítheti ez a probléma. Hiszen ha a gyerek a kórházban, majd ezt követően otthon sem tudja lenyelni a gyógyszert, a kezelés teljes idejére kórházban kell tartani annak érdekében, hogy a gyógyuláshoz szükséges gyógyszereit más módon tudjuk számára biztosítani - nyilatkozta a kórházi tapasztalatokról Dr. Szabó András gyermekgyógyász professzor, egyetemi tanár.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)