Vincze Ottó is rajzolt a rászoruló gyerekekkel

Május 25-én stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a világ egyik vezető gyógyszeripari vállalata.

Az együttműködés értelmében a pénzügyi segítségnyújtáson túl a GSK évente kétszer közös Egészségnapot szervez a segélyszervezet által működtetett Családok Átmeneti Otthona intézményrendszer valamelyikében.

Ezen felül a cég felajánlotta, hogy minden átmeneti otthonban élő gyermek és felnőtt részére felajánlja például a méhnyakrák és a hepatitis elleni védőoltásait. A gyógyszercég Önkéntes Napot is szervez dolgozói részére.

Jelen volt a neves eseményen a segélyszervezet által támogatott harmincöt kisgyermek is, és egy óriási rajz elkészítésével köszönték meg a számukra is nyújtott segítséget. A kicsik alkotás közben sem maradtak egyedül: Varga Viktor a "Csillag születik" sztárja festőművész révén segített a kicsiknek, de zsírkrétát ragadott Leitner György a GSK ügyvezető igazgatója, Végvári Eszter kiscsillag és Lehel László, a segélyszervezet vezetője is. Vincze Ottó focista pedig nem csupán rajzolt, hanem beszélgetett is a gyerekekkel arról, hogyan élhetnek ők és családjaik is - szerény anyagi lehetőségeik ellenére is - egészségesen.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a határokon átívelő humanitárius tevékenységén felül kiterjedt magyarországi intézményhálózatának félszáz különálló szolgáltatásával segíti a hazai rászorulókat. Munkájának középpontjában a bajba jutott családok támogatása, valamint a társadalmi szolidaritásra való ösztönzés áll.

A segélyszervezet hazai tevékenysége során különös figyelmet fordít a gyermekekre és azok családjaira. Elsődleges célja a nehéz körülmények között élő gyermekek veszélyeztetettségének megszüntetése, illetve a családok megerősítése.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: