Veszélyeket rejt a hirtelen tavaszodás

Egy nap alatt egy évszakos változás következett be keddről szerdára virradóan. A keddi téli pillanatokat követően a hét közepén az átlagosnál több fokkal melegebb levegő érkezik.

A melegfront már hajnalban elvonult. Napközben számottevő front ugyan nem lesz felettünk, de a szél, a csökkenő páratartalom és a gyengén növekvő légnyomás enyhe hidegfronti tüneteket okozhat.

A hirtelen beköszöntő enyheség tompasággal, dekoncentrációval járhat. A gépjárművezetőknek ilyenkor a száraz utak ellenére érdemes a szokásosnál nagyobb követési távolságot tartaniuk a megnövekedett reflexidő miatt. A tanulás, szellemi munkavégzés ebben az időben kissé megerőltető, a gondolatok könnyebben elkalandoznak, ezért fontos törődni az összeszedettséggel. Az erőltetett koncentráció viszont a nap második felére okozhat kifáradást.

A légszennyezettség a szeles időben minimális, a belvárosok levegője is kristálytiszta. A mogyoró, az éger és a ciprusfélék pollenjének légköri koncentrációja növekszik, különösen a Dunántúlon. A közlekedők általában száraz utakra számíthatnak. A sokfelé erős, a Dunántúlon olykor viharos széllökések rontják a gépjárművek menetstabilitását, legyünk óvatosak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

A hőérzet jelentősen csökken erős, viharos széllökések idején, ugyanakkor a napsütés növeli. Tehát a hőérzet rendkívül ingadozó lesz a nap folyamán, ennek megfelelően válasszuk meg az öltözetünket is. Ajánlott minél több időt tölteni a szabadban, hogy szervezetünk regenerálódjon, feltöltődjön, ez immunrendszerünkre is jó hatással van.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: