Unja a várakozást? Foglaljon orvost a neten!

A szállodafoglalás mintájára 2011 óta interneten is be lehet magánorvosi rendelőkbe jelentkezni - első sorban Budapesten. A foglaljorvost.hu alapítója, Straub Fanni szerint rendszerük szinte az összes szakterületet lefedi.

Mikor indult a foglaljorvost.hu és milyen céllal?

A foglaljorvost.hu 2011 februárjában indult azzal a céllal, hogy a páciensek minél könnyebben, egyszerűen és gyorsan találjanak maguknak magánorvost.

Mi volt az alapkoncepció?

Olyan foglalási oldalt akartunk létrehozni a szállodafoglalások mintájára, ahol orvosi szolgáltatásokat lehet kiválasztani és azokra bejelentkezni.

Kezdetben hány orvossal és rendelővel volt kapcsolatuk, és jelenleg mekkora ez a szám?

Az induláskor körülbelül 100-120 orvos volt az adatbázisunkban. Általában nagyobb létszámú rendelőkkel léptünk kapcsolatba, ezután fordultunk a kisebbek felé. Jelenleg nagyjából 600 orvosunk van, de nem mindenki aktív folyamatosan.

Milyen szakterületeken lehet orvost választani?

75 szakterület közül lehet választani, azaz szinte minden orvosi szakmát lefedünk. A legnépesebb csoport a nőgyógyászat és a bőrgyógyászat. De csak olyan szakterületeket kínálunk, amelyek nem lépik túl a magánellátás kereteit. Azaz például olyan onkológiai vizsgálatokat, amelyeket csak az ország két klinikai központjában végeznek, magánszolgáltatásként nem tudunk nyújtani.

Csak magánrendeléseket ajánlanak, vagy állami intézményeket is bevontak?

Csak magánpraxisokkal vagyunk kapcsolatban, de az orvosok jelentős része párhuzamosan állami intézményben is dolgozik. Próbálkozunk állami, első sorban járóbeteg rendelésekkel is, de nehéz látni az ő motivációjukat, hogy mennyire érdekeltek a betegek jobb kiszolgálásában, illetve abban, hogy több páciens keresse fel őket.

Jelenleg csak budapesti orvosokkal állnak kapcsolatban?

Egyelőre 90 százalékban budapesti orvost tudunk ajánlani, de tervezzük vidéki praxisok bevonását is.

Milyen határidőkkel tudnak időpontot foglalni az önök rendszerében?

Van, ahol már akár egy-két órán belül, de a leggyakoribb a másnapi foglalás. Ám maximum egy héten belül mindig tudnak időpontot adni orvosaink.

Hány foglalás van egy nap?

Átlagosan napi ezer látogatónk van, ez havi szinten körülbelül 550 foglalást jelent. 2011 óta dinamikusan növekszik főleg az organikus és a direkt forgalmunk.

Mire számít a jövőben?

A jelenlegi forgalmunk egy kisebb pesti rendelő havi átlagforgalmát jelenti, ebben még bőven van potenciál, főleg, ha országosan is terjeszkedni tudunk. A kereslet növekedését a kínálat növekedésével tervezzük elérni, azaz minél több orvost szeretnénk bevonni a szolgáltatásunkba.

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: