Újabb vezető távozik a Honvédkorházból

Távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának vezetője, Dr. Nádor Csaba egy másik, ott dolgozó orvossal együtt. A kórház dolgozói szerint kilátástalan a helyzet.

Nem írta alá a dolgozókra kényszerített, új honvédelmi alkalmazotti jogviszonyról szóló szerződést, és távozik a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának vezetője - értesült a hvg.hu. A lap információi szerint vele együtt még egy orvos távozik, így most újra teljes a bizonytalanság a kórház koraszülött centrumának működése körül.

Magasabb bérrel, de több kötelezettséggel jár A törvényt hatályba léptető miniszteri rendelet értelmében a munkáltató előzetes értesítés nélkül elrendelheti, hogy a honvédelmi alkalmazott a munkahelyén vagy egy elrendelt helyszínen "ügyeletet teljesítsen". Részletesebben az alábbi cikkünkben olvashat az új jogviszony miatti vitákról!

Sokan nem vállalják az új jogviszonyt

A Honvédkórház koraszülött részlegét decemberben már be kellett zárni a személyi feltételek hiánya miatt, ennek a veszélye pedig ismét fennáll. A részlegen hétfőn osztályértekezletet tartottak, amelyen lapinformációk szerint eldőlt, hogy néhány korábbi dolgozó részleges visszafoglalkoztatásával, csökkentett kapacitással még fenntartható a működés.

Sok orvos nem szívesen írja alá az új jogviszonyról szóló szerződéseket
Sok orvos nem szívesen írja alá az új jogviszonyról szóló szerződéseket

Az új törvény ugyan többletjuttatásokat garantál a munkavállalóknak a közalkalmazotti bérezéshez képest (a honvédelmi egészségügyben dolgozóknak 2019-ben például havi bruttó 39 200 forintos, 2022-re 63 ezer forintra növekvő bérkiegészítést), de olyan pluszkötelezettségeket is, amelyeket a dolgozók nem szívesen vállalnak. Több kórházi részleg működését is veszélyeztetheti, ha az orvosok nem hajlandók aláírni az új jogviszonyról szóló szerződéseiket, aminek a határideje január 23.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)