Újabb kórházi osztály szűnik meg az orvoshiány miatt

Csütörtökig van már csak tüdőgyógyászati ügyelet a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, az osztály 32 ágyából pedig 20-at megszüntetnek. A kórház a szakorvoshiány miatt kényszerült erre a lépésre.

Mindössze két tüdőgyógyász szakorvos maradt az Uzsoki Utcai Kórházban nyugdíjazás és elvándorlás miatt, ezért – bár továbbra is folyamatos a tüdőgyógyászati készenlét – december 1-től le kell mondaniuk az ellátás egy részéről – adta hírül az RTL Klub Híradója. Korábban az Uzsoki volt Budapest egyik tüdőgyógyászati központja, most mégis megszűnik a rendszeres ügyelet és a hajléktalanok tüdőgyógyászati ellátása. Az ügyeletet a Semmelweis Egyetem veszi át.

tüdőgyógyászat, elvándorlás, orvoshiány, szakorvoshiány, uzsoki
Alig maradt tüdőgyógyász szakember az osztályon. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Aki itt maradt, az is kiég

Ez a rendszer nem fenntartható sokáig, hiszen a megmaradt dolgozók is ki fognak égni, és ez a probléma máshol is jelentkezhet – mondta el a műsorban Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.

Az elmúlt időszakban szinte minden héten bezárt egy kórházi osztály valahol az országban, a legnagyobb bajban a szülészetek vannak.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: