Új kezelések indulnak a Korányiban

Két új gyógyító eljárást vezet be az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI). Mutatjuk a részleteket.

Új kezelések indulnak a Korányiban: az egyik a légzési nehézségben szenvedők intenzív osztályos ellátásával, a másik pedig a daganatok mikrohullámmal történő elpusztításával kapcsolatos. A két új, fejlett gyógyító eljárást - az extrakorporális membránoxigenizációt (ECMO) és a mikrohullámú tumorabláció (MWA) - regensburgi partnerintézményük gyakorlati tapasztalataira építve tervezik bevezetni.

kórházi ellátás, Korányi, OKPI, nehézlégzés, intenzív ellátás
Az egyik új kezelés a légzési nehézségben szenvedők intenzív ellátásával kapcsolatos. Fotó: illusztráció, Getty Images

Világszínvonalú kezelési mód

A németországi partnernél világszínvonalon zajlik a légzési elégtelenségben szenvedők intenzív osztályos ECMO-kezelése. Az intézmény emellett több éves tapasztalattal rendelkezik a tüdődaganatok, valamint a máj-, mellékvese-, csont- és egyéb lágyrész-daganatok kezelésében.

Ez még kell a hazai bevezetéshez

Különleges műtüdővel mentettek meg egy újszülöttet - kattintson!

Az idén március 21-én indult, és várhatóan 2022. december 31-én záruló projekt keretében az OKPI munkatársai 11 alkalommal terveznek kiutazni a német partnerintézménybe. A tanulmányutak célja az, hogy megismerjék a két új gyógyító eljárás szakmai, infrastrukturális eszközparkját, a terápiás lehetőségeket a gyakorlatban, valamint az ellátás során alkalmazott újszerű, jó gyakorlatokat és módszereket, hogy azokat a hazai viszonyokhoz adaptálhassák.

A hazai bevezetéshez elengedhetetlen az ellátásszervezéshez kapcsolódó kérdéskörök számbavétele, a hazai bevezetést elősegítő szakmai javaslatok megismerése is - tették hozzá. A fejlesztésre az OKPI csaknem 300 millió forint európai uniós forrást nyert el.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: