Új bázist kapnak a légimentők

Megépülhet Szekszárdon a 2007 óta tervezett légimentőbázis.

A szekszárdi légimentőbázis kiépítését az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Légimentő Kht. kezdeményezte, még 2007-ben. A város önkormányzata 2011-ben a kijelölt területet állami tulajdonba adta, az OMSZ azonban 2016-ban elállt a leszálló és a hangár megépítésétől.

légimentés, mentőhelikopter, légimentők, légimentőbázis, Országos mentőszolgálat, Készenléti Rendőrség
légimentés, mentőhelikopter, légimentők, légimentőbázis, Országos mentőszolgálat, Készenléti Rendőrség

Építkezés és korszerűsítés

2019 októberében viszont a Készenléti Rendőrség jelezte szándékát a szekszárdi bázis megvalósítására. A tolnai megyeszékhely közgyűlése ezért a legutóbbi ülésén hozzájárult ahhoz, hogy a terület a Készenléti Rendőrség kezelésébe kerüljön. A bázis létesítési engedélyét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Repülőtéri és Légiforgalmi Hatósági Főosztálya 2021 márciusáig meghosszabbította.

Szolgálatba álltak az új mentőhelikopterek - a részletekért kattintson ide!

A szolgálatnak a múlt év végén kilenc használt, de jó állapotú mentőhelikoptert adott át a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt., és megkezdődött az új légimentőbázisok építésének, illetve a meglévők felújításának, korszerűsítésének a tervezése.

Ettől az évtől tehát a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. tulajdonosi jogait a Készenléti Rendőrség gyakorolja, a légimentés egészségügyi és szakmai irányítását azonban továbbra is az OMSZ főigazgatója végzi. Magyarországon egyébként jelenleg hét légimentőbázis működik: Miskolcon, Debrecenben, Szentesen, Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken és Pécsen.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció