Traumatológus kapta idén a Semmelweis-gyűrűt

Tizenhatodik alakalommal szavazott a Szent János Kórház és egyesített intézményeinek főorvosi kara a kórház által alapított Semmelweis-gyűrű adományozásáról.

A gyűrűt minden évben egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó főorvosnak ítélik oda a kollégák titkos szavazata alapján. Ebben az évben a díjat dr. Detre Zoltán, a Traumatológiai és Kézsebészeti osztály osztályvezető főorvosa kapta.

A Semmelweis nap alkalmából az intézményben kiemelkedő szakmai munkát végző munkatársak főigazgatói, orvos-igazgatói, ápolási igazgatói és gazdasági igazgatói dicséretben is részesültek.

Az ünnepség dísze volt a kórház szakdolgozóinak művészeti alkotásaiból rendezett kis tárlat is. Az ünnepi műsort az Operaház művészei tolmácsolták a közel 200 fős hallgatóságnak.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: