Törődés, empátia – pályázat az emberarcú egészségért! (x)

Élete során számtalan nehézséggel találja magát szembe az ember, ilyen lehet például egy hirtelen fellépő egészségügyi probléma vagy egy krónikus állapot. Megküzdeni a betegségekkel sohasem egyszerű, de tehetünk azért, hogy a megpróbáltatásokat könnyebbé, a körülményeket pedig kellemesebbé tegyük az érintettek számára.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. idén első alkalommal hirdetett pályázatot azon segítő magánszemélyek, szakemberek és szervezetek számára, akik munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a betegek életminőségének javításához.

Emberarcú Egészségért díj 2022

Ma már általában számtalan kezelési lehetőség és terápia áll rendelkezésre az egészségügyi problémák leküzdéséhez, enyhítéséhez. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a gyógyszeres kezelésen túl számos egyéb eszköz, módszer, szolgáltatás is segítheti a gyógyulást. Amikor felmerül a kórházi kezelés szükségessége, senki nem az otthon melegére, szeretetteljes légkörére gondol elsőként, hiszen az érintettek egy addig ismeretlen és szokatlan közegben találják magukat. A gyógyuláshoz azonban elengedhetetlen a támogató, emberséges környezet biztosítása is.

A gyógyszeres kezelésen túlmutató gyógyítás részét képezheti egy barátságos, meleg színre festett kórterem, egy kedves gesztus, de akár csak egy bátorító mosoly is az olykor viszontagságos helyzetekben, amikor nincsenek mellettünk a szeretteink, hogy támogassanak bennünket. Az Emberarcú Egészségért díjat a pozitív betegélményt biztosító, humánus egészségügyi kezdeményezések elismerésére hozta létre a Teva Gyógyszergyár Zrt. A vállalat reméli, hogy az inspiráló pályázatoknak köszönhetően még több magánszemély, illetve szervezet kap kedvet ahhoz, hogy részt vegyen a betegek mindennapjainak jobbá tételében, jó közérzetük, gyógyulásuk támogatásában.  

Az Emberarcú Egészségért díjra nevező pályamunkákat a Teva www.teva.hu/emberarcu-egeszsegert weboldalán lehet online benyújtani. A zsűri a kezdeményezés hasznossága, egyedisége, kreativitása, emberközelisége és fenntarthatósága szempontjából értékeli a beérkező pályázatokat, melyek közül a Teva munkavállalóinak szavazatai alapján kerül ki a 4 nyertes kezdeményezés.

Az Emberarcú Egészségért díj 2022 eredményhirdetésére és a díjak ünnepélyes keretek között történő átadására 2022. novemberében kerül sor. A négy győztes pályázat nyereménye egyenként bruttó 1.000.000 forint.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +0, +10 °C

A hajnali ködfoltokat követően közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 21 fokot mérhetünk. Szerdán nem jön front a térségünkbe. Reggel hűvös lesz, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, és a megfázásveszély is fennáll. A nap első felében gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás is. Növekszik a migrénhajlam. A napsütés jótékony hatással van a hangulatra és a közérzetre, de a szél 1-2 fokkal csökkenti a hőérzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: