Titkosítják az egészségügyi adatokat

Korlátozni tervezi a hirdetők hozzáférését a felhasználók adataihoz a Google - jelentette be az amerikai médiaóriás.

Bárki hozzáférhet személyes adatainkhoz - részletek itt!

Ahogy a napokban mi is megírtuk, a Google titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adataihoz jutott hozzá az Egyesült Államok 21 tagállamában. A médiaóriás az Egyesült Államok második legnagyobb egészségügyi szolgáltatójával, a missouri székhelyű Ascension-hálózattal együttműködve szerzett meg laboratóriumi eredményeket, orvosi diagnózisokat és kórházi ápolási dokumentumokat. Amikor az adatszerzés ténye kiderült, a Google azzal védekezett, hogy az orvosok és a betegek tudta nélkül megszerzett adatokat egy új szoftver készítésére használná fel, amely személyre szabott egészségügyi kezelési lehetőségeket javasol majd a felhasználóknak.

egészségügyi adatok, adatgyűjtés, adatbiztonság, adatvédelem
egészségügyi adatok, adatgyűjtés, adatbiztonság, adatvédelem

Jövőre változik a helyzet

Valószínűleg a kirobbant botrány hatására szigorítják most a felhasználók adataihoz való hozzáférést. A változás után a hirdetők nem férhetnek majd hozzá a felhasználók egészségi állapotával, vallásával, politikai nézeteivel vagy szexuális irányultságával kapcsolatos érzékeny adatokhoz. A vállalat 2020 februárjában vezeti be a változtatást. A fogyasztó-, ezen belül az adatvédelemmel foglalkozó Szövetségi Kereskedelmi Bizottság illetékeseivel egyeztetve hozták meg a döntést.

Az amerikai sajtóban megjelent első kommentárok - amelyek hirdetői vállalkozásoktól származnak - azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a változtatással a Google kárt okozhat a digitális hirdetői piacnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció