Megszűnt a rendelés, 100 kilométert utaznak a beteg gyerekek

Egy soproni család tavasz óta próbált a hároméves gyermeküknek időpontot szerezni a helyi gyermekkardiológia szakrendelésre. A napokban kaptak levelet arról, hogy megszűnt a gyermekkardiológia a városban és Győrben kell új időpontot kérniük.

Sopronban augusztus 27-én megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés. Azoknak a családoknak, amelyek eddig hónapokat vártak vizsgálatra, most Győrben kell újabb időpontot kérniük. A Telex cikke szerint a döntés komoly felzúdulást keltett az érintett soproni szülők körében, köztudott ugyanis, hogy Győrbe különösen nehéz időpontot szerezni. Egyes helyeken 2022-re elfogyott minden lehetőség, de ha mégis lenne hely, méltánytalannak találják a hosszú, csaknem 100 kilométeres utazást.

Győrbe irányítják a betegeket

A cikkben egy soproni család történetét is bemutatják, akik tavasz óta próbáltak időpontot kapni a helyi gyermekkardiológiára. Nagy nehezen, szeptember végére sikerült időpontot kapniuk. Augusztus 31-én azonban levelet kaptak, melyben azt írták, hogy augusztus 27-től megszűnik Sopronban a gyermekkardiológiai rendelés, ezért minél hamarabb kérjenek újabb időpontot a Soprontól 96 kilométerre lévő, győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba.

kardiológia, kórház
A gyermekkardiológiai rendelés miatt sokat kell utazniuk a betegeknek. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) szerint a rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot. Mint írták, az elérhető vizsgálati időpontok a gyermek klinikai tüneteitől, életkorától, illetve attól ténytől függenek, hogy első szakvizsgálatról vagy már gondozott gyermek kontrollszakvizsgálatáról van-e szó. „A relatív sürgős esetek 1-2 napon belül, az enyhébb esetek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetőek el” – olvasható a válaszban.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: