Szavazzon ismét az év kórházára!

Tekintettel a nagy sikerre és érdeklődésre, ismét meghirdetjük "Az év kórháza" internetes szavazást. Az érdeklődők október elsejétől 2007. december 31-ig a www.azevkorhaza.hu honlapon értékelhetik összesen 5 kategóriában az intézményeket.

A magyarországi kórházi betegellátás színvonalát immár egyre több, nyilvánosan is hozzáférhető, különféle szakmai mutatóval és mérőszámmal értékeli a szakma és a finanszírozó, azonban ezekben nem jelenik meg a legfontosabb szereplő: az ellátott beteg véleménye. Részben ezért, részben a 2005-ben és 2006-ban megrendezett szavazás sikerén felbuzdulva 2007. október elejétől a HáziPatika.com ismét meghirdeti "Az év kórháza" internetes szavazást.

A nagy érdeklődést a tavaly beérkezett több mint 97 ezer szavazat mutatta, a díjátadók személye - többek között az egészségügyi miniszter és a Magyar Orvosi Kamara elnöke - pedig jelezte, hogy a kezdeményezést mind a szakma, mind a nagyközönség hasznosnak és fontosnak érzi. A tavalyi eredményeket tekintse meg itt!

Az ígértek szerint hagyományteremtő szándékkal létrejött - és évről-évre megismételt - online szavazás a jelenlegi betegelégedettség és kórházi betegellátás színvonalának felmérésén túl, a hazai betegellátás színvonalának növeléséhez is hozzá kíván járulni.

Az érdeklődők október elsejétől 2007. december 31-ig, egy külön erre a célra létrehozott oldalon (www.azevkorhaza.hu) szavazhatnak. A versenyben Magyarország összes kórháza és klinikája részt vesz, a szavazás során a látogatók egy 5 fokú skálán - az iskolákban megszokott módón - értékelhetnek, a verseny aktuális állása pedig a honlapon folyamatosan nyomon követhető.

A szavazók név szerint vagy területi alapon kereshetik meg a kívánt intézményt, amelyet öt kategóriában (orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet) értékelhetnek, míg a kórházakhoz kapcsolódó fórum oldalain mondanivalójukkal, tapasztalataikkal embertársaiknak segíthetnek. Sőt, aki időről időre figyelemmel kíséri a december 31-ig tartó felmérés állását, elolvassa mások hozzászólásait, hasznos és értékes információkhoz juthat a kórházi ellátás területéről. Természetesen a szervezők minden kórház számára lehetőséget nyújtanak, hogy az intézmény vezetése, orvosai - a többi hozzászólótól megkülönböztetett formában - hozzászólhassanak, reflektálhassanak az olvasói beírásokra, véleményekre.

A januárban tartandó eredményhirdetésen az öt kategóriagyőztes mellett az összességében legjobb átlagot elérő abszolút győztest is kihirdetik, aki egy évig viselheti a "HáziPatika.com - Az év kórháza" megtisztelő címet. A hazai egészségügy helyzetének ismeretében az erkölcsi elismerés mellett a nyerteseket olyan díjjal is támogatni szeretnék a szervezők, ami az ott dolgozók mindennapi munkáját segíti. Mivel jelenleg a kórházak számítástechnikai fejlettsége elmarad a kívánatostól, ezért "Az év kórháza" díj nyerteseit - a program szponzorainak köszönhetően - korszerű számítástechnikai eszközökkel jutalmazzák.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció