Pillantson rá telefonjára, megtudja, beteg-e

A Fujitsu hamarosan piacra dob egy olyan okostelefont, ami az archoz téve, annak vérkeringéséből képes információkat szolgáltatni a jelenlegi egészségügyi állapotunkról - írja az mno.hu.

A vállalat jövőre kívánja piacra dobni a találmányát, amelynek segítségével a munkahelyen vagy otthon tudhatunk meg fontos információkat speciális mérőműszerek nélkül az egészségi állapotunkról - írják.

A készülék működése azon alapszik, hogy az arc vérkeringéséről árulkodik a fényessége, és ez mérhető is. Ha az okostelefont mindössze öt másodpercre az arcunk elé tartjuk, a készülék méri a hemoglobinszintet, kihasználva ennek a fehérjének azt a tulajdonságát, hogy képes elnyelni a látható színspektrum zöld fényét. A rendszer képes pontosan megbecsülni a szív ritmusát is.

A vállalat szerint a rendszert más eszközökre, így televíziós képernyőre vagy tükörre is lehet alkalmazni. "Biztonsági alkalmazások is lehetségesek, például nyilvános helyeken vagy repülőtéri ellenőrzőpontokon, hogy kiszűrjék a betegeket vagy a gyanúsan viselkedőket" - áll a cég közleményében.

A kép forrása: http://www.telegraph.co.uk

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)