Pécsi sikert hozott az Év Kórháza 2006 szavazás

Az Év Kórháza 2006 szavazás ünnepélyes díjkiosztására 2007. január 23-án a Magyar Tudományos Akadémián került sor. A kitüntető címet a pécsi PTE ÁOK OEC Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet nyerte el.

Átadták a HáziPatika.com - Év Kórháza 2006 díjat.
A díjakat Dr. Éger István a Magyar Orvos Kamara elnöke, Balog Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Székely Krisztina a Pfizer kormányzati kapcsolatok igazgatója, Márnai Tamás a Headline Hungary főszerkesztője és Kocsis Gábor a HáziPatika.com ügyvezető igazgatója adta át a nyerteseknek a Magyar Tudományos Akadémia könyvtártermében.
Tekintse meg a díjátadó képeit!

Több mint 97000 szavazat az "Év Kórházáért"

Az élénk érdeklődés nemcsak a szavatok számának növekedésében mutatkozott meg (több mint harmincezerrel nőtt), hanem a fórumon hangot adott vélemények népszerűségében, dinamikájában is. Az év utolsó három hónapjában több mint kilencszázezer oldalletöltést számláltunk az év kórháza oldalain.

Top 10

2005-ben az Országos Sportegészségügyi Intézet nyerte el az év kórháza címet, három - orvos-szakmai ellátás, ápolás és szakszemélyzet, ellátás - kategóriában. 2006 - ban négy kategóriában ünnepelhettünk egy győztest, a Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet került. Az alábbi táblázatban az első tíz helyezett kórház listáját tekinthetik meg.

A szavazásról

Természetesen a szavazás jellege nem engedi meg a statisztikai reprezentativitást. Azonban mivel nagyon sokan adták le voksukat, a szavazatok számos dologról árulkodnak. Először is arról, hogy a napjainkban heves érzelmeket, éles vitákat kiváltó egészségügyi reform igencsak hat a közvéleményre, amelyek keverednek a saját, kórházi élményekkel. 2005-ben az első helyezés eléréséhez elegendő volt egy négyes (egészen pontosan 4,08) átlagot összehozni az egyes kategóriák osztályzataiból (legjobb 5, a leggyengébb 1) , 2006-ban ez már csak a 16. helyhez lett volna elég. A idei év győztese átlagosan 4,3- as minősítést kapott. Nem szakmai értékelésről van szó, tehát nem hasonlítható össze például a Magyar kórházszövetség díjával. A kapott eredmények kizárólag az interneten szavazók személyes véleményei alapján születtek. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint az internetes fórumon létrejött élénk eszmecsere.

A kategóriákról

Biztosan sokaknak volt már olyan kórházi élménye, amikor az orvos munkáját kiemelkedőnek ítélte, viszont az ellátás terén (kórházi koszt, WC-papír, szappan) jócskán akadtak hiányosságok. Vagy olyan, amikor az orvos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket türelmesség, odafigyelés, empátia terén, viszont az ápolásban részt vevők mindenért kárpótoltak. Lehet egy kórházban nagy tisztaság és modern, nyugat-európai műszerezettség mellett gondatlan betegszállítás, és még sorolhatnánk. Az év kórháza versenyben ötféle szempontot lehetett minősíteni 1-től 5-ig terjedő pontskálán, melyek a következők voltak:

  1. orvos-szakmai ellátás (szakmai tudás, empátia, odafigyelés, stb.)
  2. ápolás- és szakszemélyzet (ápolók, asszisztensek, betegszállítók, stb.)
  3. infrastruktúra (a kórház felszereltsége, műszerparkja)
  4. ellátás (kórházi étkeztetés, ágyneműk állapota, stb.)
  5. környezet és tisztaság (épületek, folyosók, kórtermek, állapota, stb.)

2006-ban több mint háromezer ember értékelte a pécsi Aneszteziológia és Intenzív terápiás Intézetet legjobbnak az ápolás- és szakszemélyzet kivételével az összes szempontból. A 2005-ös év győztese a "Sportkórház" megtartotta első helyét az ápolás kategóriában, a többi négy szempont alapján a második helyre került. A harmadik helyezett Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetet is nagy elismerés illeti, hiszen 2005 óta rengeteget javult megítélésük.

Érdemes volt szavazni

Ahogyan a múlt év győztesét, úgy az idei legjobbakat is megjutalmaztuk. Olyan díjat igyekeztünk adni, amely a kórházban dolgozók mindennapjait igyekszik megkönnyíteni. Így az erkölcsi elismerés mellett ünnepélyes keretek között értékes számítástechnikai eszközök kerültek átadásra.

Gratulálunk a győzteseknek!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő