Otthonról is rendelhetünk e-receptet

Január óta az orvosok többsége e-receptet ír. A tapasztalatokról gyógyszerészt, háziorvost és betegeket kérdeztek.

A feol.hu egy háziorvost, betegeket és gyógyszerészt kérdezett az eddigi tapasztalatokról. A lapnak Honos Anasztázia háziorvos úgy nyilatkozott, hogy bár a rendszer adatokkal való feltöltése még folyamatban van, a háziorvosok, valamint a gyermek- és a fogorvosok már használják, viszont az ügyeleten egyelőre még nem kötelező. "Én egyébként igen hasznosnak tartom, hiszen a beteg a szokásos havi gyógyszereit akár otthonról, a fotelből is felírathatja, ezért nem kell bejönnie a rendelőbe" - mondta el Honos Anasztázia, majd azt is hozzátette, hogy különösen jó lehetőség ez azok számára, akik nehezen járnak, vagy pszichiátriai betegeknek, akik szoronganak, ha emberek közé vagy orvoshoz kell menniük.

Otthonról is rendelhetünk e-receptet
Otthonról is rendelhetünk e-receptet

Az orvosi rendelőben várakozó betegek azt mesélték a lapnak, hogy a nőktől nem kérik el a dokumentumokat a gyógyszertárban, ha női név szerepel a felírási igazoláson, amire Pap Ildikó, a gyógyszerész elmondta, ők szigorúan betartják az előírásokat: e-recept kiváltásához a személyi igazolvány és a taj-kártya elengedhetetlen. Az e-recept előnyei mellett az új rendszer hátrányai is megmutatkoztak már.

Ez lesz az egészségügy jövője? Részletek!

"Az egyik, hogy csak az a beteg válthatja ki a gyógyszert, akinek a nevére azt felírták, bár mostanság úgy hírlik, az orvos regisztrálhatja majd a rendszerben a kiváltásra jogosult személyeket is. Erről azonban egyelőre nincs semmilyen hivatalos tájékoztatás. A másik probléma, hogy időnként az internetkapcsolatban hibák lépnek fel, ilyenkor nem látjuk a rendszert, vagyis a betegnek felírt gyógyszereket sem, ezért nem tudunk semmit kiadni" - árulta el Pap Ildikó, hozzátéve, ma már egyre több az e-recept, náluk nagyjából a betegek 70-80 százaléka váltja ki ilyen módon a gyógyszereit.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: