Orbán: minden kórtermet fel kell újítani

Minden kórházi kórtermet és várótermet fel kell újítani, addig más fejlesztési forrás nem állhat rendelkezésre egyéb célokra az egészségügyben - mondta el a kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor személyesen válaszolt a sajtó kérdéseire az év első kormányinfóján csütörtökön. A miniszterelnök a Budai Várban az egészségüggyel kapcsolatos legfontosabb teendőkről is beszélt. Az Index tudósítása szerint arról beszélt: az elmúlt években minden egészségügyi fejlesztési forrás eszközbeszerzésre és felújításra ment, és az emberek most már joggal érzik úgy, hogy csak azok a terek nincsenek elfogadható állapotban, amelyekkel ők érintkeznek. Ezért a kormány a úgy döntött: minden kórházi kórtermet, minden várótermet fel kell újítani, addig más fejlesztési forrás nem áll rendelkezésre más célokra az egészségügyben - mondta el a miniszterelnök.

A kórházak adóssága így csökkenhet Összesen 79,4 milliárd forintot kapnak a kórházak az egészségügyi fejlesztések megvalósítására és az adósságállomány csökkentésére - közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője december végén. A részletekért kattintson az alábbi cikkre!

Egyetlen kórház sem zárhatja adóssággal a 2020-as évet

A miniszterelnök kiemelten foglalkozott az egészségügy témakörével a kormányinfón. Szóba került például az elmúlt években többször emlegetett, többlépcsős ápolói béremelés, amellyel a kormány megpróbálna gátat vetni a nyugati országok, elsősorban Németország egészségügyi elszívóerejének. A miniszterelnök emellett a kórházak fenntarthatóbbá tételét is kiemelt célnak jelölte meg. Elmondása szerint lezárult egy súlyos megállapításokkal járó ÁSZ-vizsgálat az egészségügyi intézményekben, a kórházak gazdálkodását érintő számvevőszéki jelentés pedig "nem marad következmények nélkül".

Minden kórtermet és várótermet felújítana a kormány. Fotónk illusztráció, forrás: iStock
Minden kórtermet és várótermet felújítana a kormány. Fotónk illusztráció, forrás: iStock

A kórházi adósságok felhalmozódása szerinte nem bocsánatos hiba, mivel fedezet nélküli kötelezettségvállalás révén halmozódott fel, ez pedig törvénytelen. A miniszterelnök hangsúlyozta: minden eszközt meg kell adni annak érdekében, hogy egyetlen kórház se zárhassa adóssággal a 2020-as évet.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső