Ne csak autót és háztartást vezessen, blogot is!

Régen elmúlt az az idő, amikor az emberek tollal írogattak kedvenc füzetükbe naplóbejegyzéseket. Ma már el lehet hajítani a tollat és ceruzát, mert az Internet fejlődése a naplóvezetést - blogírást - is lehetővé tette.

Speciális blogok a Házipatikán!

A blog, az internetes-napló vezetése egyre népszerűbb, interaktív eleme az Internetnek. Az elektronikus média innovációját felismerve a HáziPatika.com is megalkotta saját blog-rendszerét. De milyet is?

A HáziPatika.com blogja annyiban tér el, más, hagyományos blogoktól, hogy itt elsősorban az egészségügy, egészségmegőrzés, betegségek, kezelési-, és gyógyulási folyamatok, egészséges életmód témakörben várunk internetes naplókat.

A HáziPatika.com blogjának nem titkolt célja, hogy a felhasználók - a napló-vezetés előnyeit kihasználva - az egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tapasztalatcseréjét elősegítse, és e témakörben hasznos információkhoz jussanak. A blog a HáziPatika interaktív elemei között érhető el: www.hazipatika.com/services/blog

Aki még soha nem vezetet blogot, ne keseredjen el, nyugodtan vágjon bele, mert a HáziPatika.com blogjában egy részletes leírás (help) taglalja, hogyan is működik a rendszer. Ennek segítségével könnyedén megalkothatja mindenki saját blogjait.

Két lehetőség, egy cél

A HáziPatika.com blog-rendszere két részből tevődik össze. Egyik része az orvosoknak készült (DR. BLOG), itt a napló-vezetésnek egyik előfeltétele, hogy a felhasználó rendelkezzen hivatalos orvosi pecsétszámmal.

Bízunk benne, hogy nagy érdeklődés kíséri majd azon orvosoknak a naplóját, akik napról napra (természetesen a betegeik azonosítását lehetővé tevő név és személyi adatok nélkül) írnak az eseteikről, a gyógyító munka során szerzett élményeikről, tapasztalataikról, sikereikről és kudarcaikról. Magyarországon ez a "Dr.Blog" még újdonság.

A blog másik részét (BLOGOK) azon felhasználók számára alkotta meg a HáziPatika.com, akik érdeklődést mutatnak az egészségügy, egészséges életmód, egészségmegőrzés témaköre iránt. A blog a www.hazipatika.com/services/blog címen érhető el.

Az internetes-napló létrehozásához a felhasználónak HáziPatika regisztrációval kell rendelkeznie, majd a "felhasználónév" és a "jelszó" megadásával elindíthatja saját blogját.

Az "első fecskék" már megérkeztek

Még csak néhány napja "élesítettük" blog-rendszerünket, de már az első - igen érdekesnek és tartalmasnak ígérkező - blogok el is indultak. Így a lelkes blog-olvasók egy gyermeksebész, egy baleseti sebész, és egy háziorvos mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást, és véleményezhetik az ott olvasottakat.

Sokan kíváncsiak, milyen egy szakorvos élete, milyen feladatai vannak, munkája során mivel kell megbirkóznia, hivatásának mik a szépségei, esetleges buktatói. Minderre fény derül a Dr. Blog-ban, természetesen a személyiségi jogokat tiszteletben tartó módon. Vannak szép számmal olyan szakemberek is, akiknek nincs ugyan orvosi pecsétszámuk, de az egészségüggyel kapcsolatos a munkájuk, gyógyító szolgáltatást végeznek, nővérek, ápolók, dietetikusok, gyógytornászok, masszőrök, és így tovább. Az ő munkájukról is sokan szívesen olvasnának, hiszen számtalan érdekes emberrel, esettel találkozhatnak, így az ő naplóikat is szívesen látjuk a blogok között. Itt esély van arra, hogy hatékony, interaktív kapcsolat alakuljon ki a blogíró szakemberek és felhasználó-olvasóik között. Ne hagyják ki ezt a lehetőséget!

Itt fáj, ott fáj, fogyizom, de jól érzem magam

A blogírók bejegyzései révén példaértékű emberi sorsokat ismerhetünk meg: itt van például az a felhasználó, aki rákból gyógyult, sclerosis multiplexben szenved, mégis pozitív szemlélete, felfogása van az életről.

Sokak küszködnek súlytöbblettel, sajnos, népbetegség lett az elhízás: itt a fogyókúrázók is nyugodtan megoszthatják sikerélményüket, esetleges időszakos kudarcukat a nagyközönséggel, így a többi sorstárs is reagálhat, és hozzászólásaival biztathatja, támogathatja a napló vezetőjét.

"Egy regénye mindenkinek van" - mondják. Valóban, nincs olyan élethelyzet, betegség, gyógyulás, amelyből ne tudna valaki tanulni, tapasztalatot szerezni. Ha bármi örömünk van, jó lett a leletünk, kiváló a vizsgálati eredményünk, vagy éppen bajunk, bánatunk van az egészségünkkel kapcsolatban, ezen a módon megoszthatjuk másokkal. A naplóírás több módon is hasznunkra válhat: egyfajta önkontrollt jelent, a probléma megfogalmazásával, leírásával egy lépéssel közelebb jutunk a megoldáshoz, a bennünk lévő feszültség is csökkenhet, nem utolsósorban pedig az egy témára érkező tartalmas hozzászólásokból is sokat lehet tanulni.

Nem árt figyelni rá

A blogok (internetes-naplók) létrehozója / tulajdonosa egyedül vállalja a felelősséget az általa létrehozott blogok teljes tartalmáért. A HáziPatika.com oldalain futó blogok igazság-, és valóságtartalmáért a szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget.

Kérünk minden felhasználót, hogy olyan tartalmakat jelenítsen meg, ami építő jellegű és személyiségi jogokba nem ütközik.

Minden kedves felhasználónknak tartalmas blogozást és jó egészséget kíván a HáziPatika.com!

HáziPatika.com Blog

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső