Nagy változás a mentősöknél

Az Országos Mentőszolgálat fennállása óta most először indul útjára olyan mentőegység, amelyben csak női dolgozók teljesítenek szolgálatot.

Nagy változásról adott hírt Facebookos oldalán az Országos Mentőszolgálat. Bár a szervezet - Európában másodikként - már 1890 óta működik, még nem volt olyan alkalom, hogy kizárólag női személyzettel indulhasson útjára egy mentőegység. Egészen a mai napig, amikor Magda Krisztina gépkocsivezető és Kupeczik Éva mentőápoló megkezdhette az első közös éjszakai szolgálatát. A hír szerint a páros minden mentésnél kiválóan teljesített, a traumás sérültek ellátásától a belgyógyászati esetekig.

Nyitottabb mentőstársadalomban bíznak

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója tavalyelőtt jelentette be, hogy 2017-től már női dolgozók is szolgálatot teljesíthetnek mentőautókon. Remélték, hogy a női mentődolgozók megjelenését a mentőstársadalom és a betegek is pozitívan fogadják majd.

"Régóta van ilyen igény az irányításban és a kórházi rendszerben dolgozó kolléganőknél, hogy akár csak alkalmanként szeretnének ők is felülni mentőautóra. Ennek semmilyen jogi, munkavédelmi, munkabiztonsági akadálya nem volt. Azt reméljük, hogy nyitottabb mentőstársadalom leszünk" - mondta el egy korábbi interjúban a szervezet főigazgatója.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció