Nagy szükség van vérre

Véradásra kéri a lakosságot a húsvéti hosszú hétvége előtt és után az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

A zavartalan betegellátáshoz a négynapos ünnep alatt is szükség van vérkészítményekre - hívta fel a lakosság figyelmét a hosszú hétvége előtt a vérellátó szolgálat.

véradás
A húsvéti hosszú hétvége előtt és után is nagy szükség van a vérre.Fotó: Getty Images

Nagyon fontos, hogy most is elég vér legyen

Miért ájulunk el a vér látványától?

A legrövidebb lejárati idejű vérkészítmények felhasználhatósága öt nap, ezért az ellátás megfelelő szintű biztosításához most is szükség van a véradók kiemelt segítségére. Ezért arra kérik azokat, akik egészségesnek érzik magukat, hogy menjenek el vért adni a hosszú hétvége előtt vagy után.

Foglaljunk időpontot

A véradások pontos idejéről és helyszínéről az OVSZ és a Magyar Vöröskereszt oldalán lehet tájékozódni. Az intézmények többségében időpontfoglalásra is van lehetőség.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)