Nagy bajban vannak a kórházak

Egy hónap alatt 4,5 milliárd forinttal, 46 milliárd forintra nőtt a kórházak július végi tartozásállománya. A szakértő úgy gondolja, ha a kormány nem tesz valamit, az adósság év végére akár a 60 milliárdot is meghaladhatja.

Tovább halmozódtak az egészségügyi intézményekben a kifizetetlen számlák, a kórházak már kilenc hónapja nem fizetnek a medtech beszállítóknak - írja a vg.hu a Magyar Államkincstár (MÁK) adataira hivatkozva. A kórházak július végi tartozásállománya egy hónap alatt 4,5 milliárd forinttal, 46 milliárd forintra nőtt.

60 milliárd forint fölé nőhet az adósság

Óriásit nőttek a kórházi várólisták - részletek itt .

A lap megkereste az ügyben Rásky Lászlót, a legnagyobb kórházimedicina-beszállítókat tömörítő szervezet, az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkárát, aki azt mondta: "A hitelezők száma nem változik érdemben, az intézmények körülbelül 4,5 ezer beszállítónak tartoznak, de az adósság júliusi végi szintje megegyezik a tavaly novemberivel." A főtitkár attól tart, hogy ha a kormány nem intézkedik mihamarabb az adósság rendezéséről, az az év végére bőven 60 milliárd forint fölé nőhet.

Rásky László arról is beszélt, hogy a kisebb medicinavállalkozások már nagyon nehezen működnek a kifizetetlen számlák miatt - ennek az az egyik legfőbb oka, hogy a pandémia a gazdaság többi szereplőjével együtt az egészségipari vállalkozásokat is megviselte. "Mihamarabb szükség lenne az egészségügyi intézmények finanszírozásának újragondolására és adósságuk rendezésére" - emelte ki a főtitkár, aki hozzátette: az OSZ a nyár végén formális tárgyalásokat kezdeményez az illetékes kormányszervekkel.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: