Milliókat nyerhet, akinek fontos az egészség

Az egészségtudatosságot erősítő, illetve az álhírek ellen küzdő civilek és szakemberek is pályázhatnak az Egészségértés Díjra.

Október 16., vasárnap éjfélig lehet még pályázni az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete  (AIPM) által meghirdetett Egészségértés Díjra, amelynek fókuszában idén az egészséggel, egészségmegőrzéssel, gyógyulással kapcsolatos álhírek elleni küzdelem és a hiteles tájékoztatás áll. A 2022-ben már 4 millió forint összdíjazású díj fővédnöke Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke és a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Díjat nyerhet, aki egészségre nevel

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által készített országos reprezentatív kutatás szerint minden második magyar még orvosa felkeresése előtt tájékozódik interneten a tüneteiről, a válaszadók 44 százaléka pedig a konzultációt követően is utánanéz betegségének. Éppen ezért nem mindegy, milyen források állnak a tájékozódni vágyók rendelkezésére és hogyan értelmezik az ott megszerzett információkat. Az egészséggel kapcsolatos álhírek nemcsak a hiteles tartalmakba vetett bizalmat áshatják alá, de veszélyes következményekkel is járhatnak. Mindez feladatot ró a szakemberekre, intézményekre és civilekre, akik napi munkájuk során a magyarok jobb egészségéért, ezáltal a hiteles egészségügyi tájékoztatásért is dolgoznak.

egészségértés
Az interneten is egyre több álhír terjed. Fotó: Getty Images

Az ő munkájukat díjazza az idén hetedik alkalommal meghirdetett Egészségértés Díj, amelyre még egy héten át, október 16., vasárnap éjfélig lehet pályázni. A díj fővédnöke 2022-ben Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a 2018-as Egészségértés Díj fődíját "Egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriában" elnyerő Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, akinek az egészségértés ügye kórházszövetségi, „bethesdás” és személyes elköteleződése is. A legjobb egészségértést fejlesztő projekteket az alábbi zsűri választja ki: Endrei Judit médiaszemélyiség, a Kor-Határtalanul program megalkotója, dr. Kulja András sebész szakorvos jelölt, az Egészségértés Díj 2021-es díjazottja, valamint Dr. Dávid Tamás, az AIPM elnöke.

A díjra azok a természetes személyek és szervezetek pályázhatnak, akik 2021. október 1-je és 2022. október 31-e között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató aktivitást valósítottak meg. Pályázni a www.egeszsegertes.hu oldalon keresztül lehet, ahol a pályázati feltételek és minden további információ is megtalálható.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: