Mennyit tagadhatunk le egy plasztikai műtét után?

Egy nemrég készült tanulmány szerint az arcplasztikán átesettek átlagosan hét évvel néznek ki fiatalabbnak, mint a beavatkozás előtt. A tanulmány szerzője, egy torontói plasztikai sebész, dr. Nitin Chauhan kifejtette, annak ellenére, hogy a vizsgálatban résztvevők döntő többségükben középkorú vagy annál idősebb nők voltak, és nem minden esetben a fiatalítás volt a műtét célja, elmondható, hogy ráncfelvarrással igen látványos eredmények érhetőek el.

A hatvan páciensen 2005 és 2008 között végeztek el különféle beavatkozásokat; volt, akinek arcán és nyakán tüntették el a ráncokat, másoknak a szemhéján javítottak, egy harmadik csoportba tartozókon pedig mindkét műtétet elvégezték és még a homlokukat is "kisimították".

Ezután a tanulmány szerzői elsőéves orvosi egyetemistákat kértek fel, hogy becsüljék meg az alanyok korát egy-egy műtét előtti, illetve hat hónappal a műtét után készült fénykép alapján. A hallgatók a beavatkozás előtt készült képek alapján átlagosan 1,7 évvel becsülték fiatalabbnak a pácienseket, az utólag készültek alapján azonban már 8,9 évvel. A legtöbb évet természetesen azok "csalták le", akiken a legtöbb beavatkozást végezték.

Dr. Michael Olding, a George Washington Egyetem plasztikai sebészeti részlegének vezetője nem lepődött meg az eredményeken, hiszen, mint elmondta, nagyobb eredményt lehet elérni, ha egy illetőn több területen javítanak kisebb dolgokat, mintha egy területen végeznek el valami nagyobb beavatkozást. Ugyanakkor véleménye szerint egy átfogóbb tanulmányra is szükség lenne, amelyben hosszabb ideig követnék a műtéten átesetteket, és a ráncfelvarrás mellett egyéb fiatalító eljárásokat, továbbá a páciensek bőrének minőségét is figyelembe vennék.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső