Megtippeltük, hányan lettek influenzásak

A HáziPatika.com releváns oldalainak látogatottsága alapján megpróbáltuk megtippelni az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók számát.

A járványos időszakban "Dr. Google" rendelője is megtelik: az első tünetek jelentkezésekor sokan az internet segítségével próbálják felállítani a diagnózist, és a panaszok enyhítéséhez is az egészségügyi weboldalakon keresnek tanácsokat. Az influenzajárvány terjedésével egyenes arányban nő a betegségre interneten rákeresők aránya is, ezért a keresési eredményeket összesítve a HáziPatika.com is megpróbálja kikalkulálni az elmúlt hétben orvoshoz fordulók számát.

Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel (Fotó: 123RF)
Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel (Fotó: 123RF)

Az internetes keresési adatok alapján a január 28. és február 3. között influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók számát 71 ezerre becsüljük. Hogy az internetes keresési adatok alapján milyen pontosan tippeltünk, az hamarosan kiderül - az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) influenza figyelőszolgálata szerdánként teszi közzé az előző heti betegszámot összesítő adatokat. Az influenza különösen intenzív lehet Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, legnagyobb arányban ugyanis ezekből a régiókból kerestek rá a betegség tüneteire és a kezelési módokra.

Intenzívebb tünetekkel fordulnak orvoshoz

Annyi biztos, hogy az influenzás betegek száma a következő napokban is tovább emelkedik majd, szakemberek szerint a járvány intenzitását illetően kivételes szezonról lehet beszélni. Magyar háziorvosok szerint az eddig megszokottnál is intenzívebb tüneteket vált ki idén a betegség, sokkal több a magas lázzal, rossz közérzettel orvoshoz fordulók száma a megszokottnál. Horvátországban pedig már 55-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma: kétszer annyian haltak meg valamilyen szövődményétől, mint egy évvel korábban. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az influenzajárvány intenzitása Romániában és Máltán is magasabb az átlagosnál.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső