Megdöbbentő esetek - orvosok élték át

Féreg a szemben? Ismeretlen betegségtől haldokló gyermek? Életmentés egy repülőgépen? Nem a Dr. House sorozat újabb részeiről, hanem azokról a történetekről beszélünk, amelyeket a HáziPatika.com oldalain olvashat, Gyógyító toll pályázatunk írásai között.

Amikor a toll tényleg gyógyít

Minden orvos tud meglepő, megdöbbentő, tanulságos, szokatlan esetet mesélni - általában a kollégáit örvendezteti meg ezekkel. Mi most mégis Önökkel osztunk meg 29 történetet, ráadásul szavazhatnak is, hogy mely írások a legjobbak!

Kaptunk néhány olyan pályamunkát is praktizáló orvosoktól, amelyek kevésbé színesek, ám olyan fontos információkat tartalmaznak egy-egy betegséggel vagy terápiával kapcsolatban, amelyeket eddig máshol nem olvashatott. Gyakorló, szakmájukban és kollégáik között elismert orvosok mondanak valóban meglepő dolgokat.

A pályázat célja ugyanis az volt, hogy a legilletékesebbek, az orvosok mondhassák el közvetlenül azt, amit a legfontosabbnak tartanak egy-egy adott témában. Higgye el, ezek között az írások között is talál nagyon izgalmasat! És mindegyikből tanulhat valamit, sőt, az is lehet, hogy éppen ilyen információra van szüksége Önnek vagy hozzátartozójának.

Most az orvosok versengenek az Ön figyelméért!

Van más indokunk is, hogy beleolvasson a cikkekbe: az Önök döntése alapján valamelyik orvos megkapja a közönségdíjat, egy 50 ezer forintos könyvutalványt.

A zsűri tagjai Dr. Kertai Aurél - a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának elnöke Dr. Kalabay László - a SOTE Családorvosi Tanszékének vezetője, Nógrádi Tóth Erzsébet - a MÚOSZ Egészségügyi szakosztályának elnöke Nemes János - egészségügyi újságíró Pilling Róbert - a HáziPatika.com főszerkesztője

Az írásokat egy öttagú szakmai zsűri is értékeli, de biztosan más szempontok alapján, mint Ön. Ezért ne habozzon, ossza meg velünk véleményét! Minden cikk elején talál egy szavazódobozt, melyben egy kattintással jelezheti, hány pontra értékeli a pályaművet.

A pályázatnak már az is nagy eredménye, hogy sok orvosról kiderült: nem "csak" gyógyítani tud jól, de írni is! Humort, érzelmeket, tragédiát és szerencsés kimenetelű eseteket vegyítettek olyan információkkal, amelyek az Ön egészségére, gyógyulására is hatással lehetnek.

Kattintson az egyes témaköröknél a "Cikkek" feliratú gombra, hogy a teljes cikklistát láthassa!

Ezt nem gondolta volna?

Mi sem, hogy ennyien ragadnak tollat a felhívásunkra és ilyen messzire is elhallatszik a hangunk: nem csak Magyarországon praktizáló orvosok írtak, hanem egy külföldön dolgozó is.

Abban ugyanis valószínűleg minden orvos egyetért, hogy a felkészült, jól informált páciens már önmagában is fél siker a gyógyítás nehéz munkájában, pláne, ha a betegségek megelőzésében is tájékozott. Az egyik kategóriánk épp ezért a prevenció. Fontos feltétel volt, hogy az orvos szakmai zsargontól mentes, közérthető módon fogalmazzanak.

A zsűri minden kategóriában választ kategóriagyőztest, és megnevezi a Gyógyító toll médiapályázat fődíjasát is. A fődíj egy laptop, a kategóriák győztesei, valamint helyezettjei értékes tárgyjutalmakban részesülnek, a közönségdíjas 50 ezer forintos könyvutalványt kap.

Ugyanígy lehetett írniuk egy szakterületükhöz tartozó betegségről.

Nem kevésbé könnyű feladat egy-egy kezelést, terápiát úgy elmagyarázni, hogy a beteg mindent megértsen. Orvosainknak sikerült!

A nevetés, a humor önmagában is gyógyít: a negyedik kategóriában azt írták le az orvosok, ami velük történt. A pályaművek között talál olyat, amitől biztosan jobban érzi magát, a történeteket olvasva pedig néha tényleg úgy érzi az ember, mintha egy vacsora utáni anekdotázást hallgatna.

Jó olvasást kívánunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő