Másodszor is Kecskemétre került "Az év kórháza" díj

Ma délelőtt az MTA dísztermében hirdették ki a 2011-es "Az év kórháza" szavazás nyerteseit, akiknek az oldalunkon leadott szavazatok alapján ítélték oda a rangos elismeréseket. A vidéki fölény idén is töretlennek bizonyult.

A hetedik

Rengetegen adták le szavazatukat a HáziPatika.com hagyományos, immár hetedik alkalommal meghirdetett szavazásán, mely a betegek, páciensek véleményére és visszajelzéseire építve keresi évről évre a legnívósabb hazai egészségügyi intézményeket. Az idei év újítása az ismert közösségi site-on, a Facebookon keresztül történő szavazás volt, melyet könnyen elfogadtak a résztvevők - legalább is erről árulkodnak a számadatok: összesen 6900-an szavaztak a Magyarországon fekvőbeteg-ellátást nyújtó, állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekre. A szavazók lelkesedését és aktivitását bizonyítja az is, hogy az élmezőny közel 10 százalékkal szerepelt jobban, mint a tavalyi évben.

Kategóriák, iskolai osztályzás

Az internetezők öt kategóriában értékelhették az egészségügyi intézményeket, az iskolában is megszokott ötös skálán. Egytől ötig lehetett pontozni az orvos-szakmai ellátást, az ápoló és szakszemélyzetet, az infrastruktúrát, az ellátást, valamint a tisztaságot és a környezetet. Ezek alapján az abszolút győztes az lett, aki a kategóriánkénti eredmények átlagolásával a legmagasabb pontszámot érte el.

Dobpergés...

A 2010-es évhez hasonlóan idén is három vidéki kórház végzett az összesített lista élén, s a kategóriák szerinti versenyben is az ötből csupán kettőt nyert meg fővárosi intézmény. Míg tavaly a sebészetek és a szülészetek végeztek zömében a kategóriánkénti lista élmezőnyében, idén az ortopédiai klinikák szerepeltek kiválóan.

Az összesített verseny nyertese duplázott, hiszen az első díj megint Kecskemétre került: a legtöbb szavazatot a Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. került. A verseny szorosságát mutatja, hogy a legjobb 20 kórház között összetettben egyébként csak ezredekben volt mérhető a differencia.

Ilyen eset - hogy az összesített lista első helyét ugyanaz a kórház vigye el két egymást követő évben - még nem volt. A Sportkórháznak majdnem sikerült: 2005-ben az első helyen végzett, de 2006-ban a szavazatok alapján azonban már csak a második, 2007-ben pedig a harmadik helyet sikerült elérnie.Az egyes kategóriák győzteseinek élmezőnyében a budapesti, debreceni és szegedi egyetemi klinikák mellett szintén számos kisvárosi intézmény kapott helyet. Az orvos-szakmai ellátás kategória győztese a DEOEC Ortopédiai Klinika kapta a legtöbb szavazatot.

Az eredmények és a ranglista ide kattintva elérhető: www.evkorhaza.hu

Gratulálunk a nyerteseknek, akik értékes, a mindennapi munkájuk során használható nyereményekkel gazdagodtak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: