Koronavírus: kijöttek a friss szennyvízadatok

A legtöbb mintavételi helyen stagnál, vagy csökken a vírus koncentrációja.

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - tette közzé friss mérési adatait a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Honlapjukon azt írták: a 21. héten a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban továbbra is csökkenő tendenciát mutat.

Sehol sem emelkedik a vírus koncentrációja

Számottevő csökkenés mérhető Budapest dél-pesti szennyvíztisztító telepén, valamint Békéscsabán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen, Zalaegerszegen és a budapesti agglomerációs települések közös mintájában. A többi mintavételi hely esetében stagnáló tendencia figyelhető meg, emelkedés sehol sem tapasztalható - tették hozzá. Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden településen a "mérsékelt" kategóriába sorolható.

Mi okozza a csalánkiütést?

Forrás: nnk.gov.hu

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: