Ingyenes egészségügyi szűrések Sopronban

A Richter Egészségváros Program nyári rendezvényei az egészség megőrzésében nyújtanak segítséget: május és június során három helyszínen vehetnek részt ingyenes tanácsadáson és szűréseken az egészségükért minél többet tenni akarók.

A Richter Egészségváros népszerű rendezvénysorozata idén nyáron számos lehetőséget nyújt fiatal és idősebb nőknek egyaránt a halogatott vagy éppen soron következő egészségügyi vizsgálatok elvégeztetésére.

Az egyik, leginkább nőket veszélyeztető probléma a csontritkulás . A csontszövetben bekövetkező mennyiségi és minőségi változások a csontok szilárdságának csökkenéséhez, a csontok fokozott törékenységéhez vezetnek. A hormonális változások miatt a nőket fokozottan fenyegető csontritkulás a következményei miatt veszélyes: a csonttörések okozta szövődmények miatti halálozás az első évben a nőknél 25% is lehet. A csontsűrűségmérés nőknél 50 éves kor felett, legalább 2 évente ajánlott. Ennél korábbi életkorban csak bizonyos egyéb betegségek (pl. cukorbetegség, asztma) illetve tartós szteroid szedés és korai menopauza esetén indokolt.

A csontritkulás mellett a másik kiemelt betegségcsoport, a szív- és érrendszeri betegségek szűrésére is lehetőség nyílik: vércukor- és koleszterinszint-ellenőrzésen, vérnyomásmérésen és testtömegindex-ellenőrzésen vehetnek részt a nyári rendezvénysorozat látogatói. Lehetőség nyílik bőrgyógyászati szűrésre, emellett pedig nőgyógyászati tanácsadás is várja az érdeklődőket, ahol a sürgősségi fogamzásgátlástól a menopauzáig valamennyi kérdésben felkészült szakemberek adnak tájékoztatást.

A testi épség mellett a lelki egészség is fontos része a számos szerepben helyt álló nők életének. "A lelki fitness éppen olyan napi rutintevékenység lehet, mint az, hogy a fizikai fittségünk érdekében rávesszük magunkat és családtagjainkat a rendszeres testmozgásra" - vallja Rácz Zsuzsa írónő, aki beszélgetésre várja az Egészségváros nyári programsorozatának női látogatóit.

A Richter Egészségváros célja, hogy mindenki egyszerre tehessen valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A gyógyszergyár ennek érdekében minden városban 2.000.000 forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, melyet minden látogató személyesen növelhet a programok bármely elemében való részvételével, például a helyszínen elvégeztetett szűrővizsgálatokért vagy a meghallgatott előadásokért kapott adománypontok alapján.

A rendezvény legközelebb június 2-án Sopronban, a Városi Stadionban várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a rendezvénysorozat teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)