Ijesztő, ami a praxisokkal történik

Novemberben egy tucat újabb háziorvosi praxis és egy fogorvosi praxis üresedett meg itthon. A helyzet egyre ijesztőbb: jelenleg országszerte 468 háziorvosi és 261 fogorvosi rendelőben nincs orvos.

Nagy a baj: mi lesz így a háziorvosokkal? Részletek itt.

A Vg.hu azt írja: háziorvosokból négy budapesti, a III., a VIII., a X. és a XIX. kerületben található, egy-egy üresedés pedig Ózdon, Dunaújvárosban, Győrságon, Hevesen, Újszászon, Dunaföldváron és Rédicsen következett be. A fogorvosi praxis a Zala megyei Gelsén szűnt meg.

Nem maradnak ellátás nélkül

Az újabb praxismegszűnésekre reagálva Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára leszögezte, van helyettesítés, senki sem marad ellátás nélkül.

Négy budapesti háziorvosi praxis is megszűnt
Négy budapesti háziorvosi praxis is megszűnt

Vonzóbbá tennék a munkát

A cikkből az is kiderül, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai szerint jelenleg országszerte 468 háziorvosi és 261 fogorvosi rendelőben nincs orvos.

Rétvári Bence azt mondta: mindent megtesznek azért, hogy az alapellátó orvosok számára vonzóbb legyen a munka, így például az utóbbi években letelepedési és praxisjogvásárlási pályázat keretében számtalan szakember nyert támogatást.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció