+7° - +23°
Kettős front

Így lehet jó sofőr 65 év felett is

Perl Kitti

A korral járó látás- és hallásromlás, valamint a reflexek lassulása kockázatosabbá teheti a vezetést. A rendőrség tanácsainak betartásával azonban biztonságosabban közlekedhetnek az idős sofőrök.

Mennyit számít a kor?

Ahogy már korábban megírtuk, február elején halálos balesetet okozott egy 85 éves férfi, amikor a forgalommal szemben hajtott fel az M5-ös autópályára. Mivel a biztonságos vezetés nagy figyelmet, jó látást és gyors reakciót igényel, felmerülhet a kérdés, hogy egy 65 év feletti sofőr valóban alkalmas-e még a vezetésre. Ezt a kérdést azonban nehéz megválaszolni, ugyanis nem feltétlenül korfüggő, hogy az embernek milyen az egészségi és a mentális állapota.

Ennek ellenére tény, hogy az idősekre több olyan mozgásszervi és egyéb megbetegedés jellemző, amely hátrányosan befolyásolhatja vezetési képességüket, ezért a közúti közlekedés nagyobb körültekintést igényel az idősebb sofőrök részéről. Kérésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) összeállított egy listát, amely útmutatást nyújthat a biztonságosabb vezetéshez.

autó, autóvezetés, sofőr, idősek, közlekedés,

Nem az életkortól függ, hogy ki milyen sofőr.

Forrás: 123rf

Jó tanácsok a biztonság érdekében

Az idős sofőr és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében mindig át kell gondolni, hogy az érintett fizikálisan és mentálisan is vezetésre képes állapotban van-e. Indulás előtt ajánlott előre megtervezni az útvonalat és felmérni a forgalom helyzetét, így elkerülhetőek a váratlan, gyors döntést igénylő helyzetek. Sokat segíthetnek a különböző navigációs alkalmazások is, amelyekkel kiválasztható a legoptimálisabb lehetőség - tanácsolja az ORFK.

Fontos, hogy ne legyen semmi zavaró tényező, amely elvonhatja a figyelmet az útról: a vezetés közben való dohányzás, étkezés vagy telefonálás - még kihangosítóval is - veszélyes helyzeteket idézhet elő. Nem ajánlott továbbá a lassú, monoton zene hallgatása sem, mert növeli az elalvás kockázatát. Akik tehetik, a hosszabb utakra inkább ne egyedül induljanak el.


Kerülendő helyzetek

Vannak helyzetek, amelyeket jobb kerülni az idősebb sofőröknek. Ilyen például a sötétben vagy korlátozott látási viszonyok közötti vezetés. Csúcsforgalmi időszakokban és eltereléssel érintett útszakaszokon lehetőleg csak akkor közlekedjenek, ha egyéb lehetőségük nincs, és minden esetben az előírtnál nagyobb követési távolságot tartsanak - emeli ki a rendőrség. Ezen tanácsok betartásával egyébként a 65 év alatti vezetők is csökkenthetnék a balesetek kockázatát.

Gyógyszer, szemüveg, rutin

Mivel idősebb korban már több olyan betegsége is lehet a sofőrnek, amelyet gyógyszerrel kezelnek, mindig utána kell nézni az adott készítmény mellékhatásainak. Célszerű már a felírásakor vagy kiváltásakor kikérni az orvos vagy gyógyszerész véleményét arról, hogy a páciens beülhet-e a volán mögé a gyógyszer szedése alatt. Fontos rendszeresen látásvizsgálatot végeztetni, és indokolt esetben szemüveget viselni vezetés közben.

A járművezetés során a látás az az érzék, melyre a leginkább szükségünk van. Azonban a látás vizsgálata (ideális esetben) nem merül ki abban, hogy a látás élességét és a színtévesztést ellenőrzik. Részletek itt!

A rendőrség továbbá azt tanácsolja az idősebb korosztálynak, hogy vezessen minél gyakrabban, mert a rutin szinten tartásával jelentősen csökkenthető a baleset kockázata. Ha pedig valaki úgy érzi, hogy már kijött a gyakorlatból, válassza inkább a tömegközlekedést: így ugyanis nemcsak ingyen, de adott esetben jóval biztonságosabban is utazhatnak a 65 év felettiek.

Miért fontos a megelőzés?

A közúti közlekedési balesetek körülbelül 10 százalékát okozzák 65 év feletti autóvezetők, így nem is gyakoriságuk, hanem sokkal inkább a veszélyességük miatt fontos a megelőzés. Az idősebb korosztályra ugyanis az oldalirányú ütközések a legjellemzőbbek, emiatt pedig gyakran szenvednek bordatörést a sofőrök. Bizonyos életkor felett ez a sérülés könnyen tüdőgyulladással is járhat, amely nem ritkán az érintettek halálát okozza - hívta fel a figyelmet egy korábbi nyilatkozatában Dr. Nemes György baleseti sebész.

Ennek kockázatán még az sem csökkent sokat, hogy az idősebbek általában jóval lassabban közlekednek: egy "T-bone karambol" esetén már 30 kilométer/órás sebességnél is nagy erejű ütés éri a vezető mellkasát, amely súlyos sérüléseket okozhat.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+15, +23 °C
Minimum:
+7, +12 °C

Hazánkban hétfon délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag