Igenis lehet életmentő az internet!

Rák elleni küzdelemben segítettünk, lelket ápoltunk, diákokat oktattunk és diagnózishoz segítettünk - ez derült ki az olvasói cikkírói pályázatunkra beérkezett írásokból. Mi is meglepődtünk, mi mindent köszöntek meg nekünk olvasóink!

Tananyag lettünk egy iskolában!

Amikor megvettük az amerikai Blausen cég animációinak közlési jogát, már sejtettük, hogy rendkívül népszerűek lesznek a 3 dimenziós, ismeretterjesztő filmecskék, amelyek a leggyakoribb betegségekről, illetve szervezetünk működéséről adnak könnyen érthető információkat. Arra azonban nem is gondolunk, hogy középiskolásoknak segítünk majd abban, hogy könnyebben megértsék a tanár magyarázatát, és hogy a látvány segítségével jobban megragad az információ a diákok fejében.

2009 októberében írtuk ki a "HáziPatika.com a házipatikám" című pályázatot. Olyan írásokat vártunk, amelyekből kiderül, hogy milyen módon nyújtottunk segítséget olvasóinknak. Személyes élményeket, benyomásokat kértünk, hogy kiderüljön: milyen tartalmaink könnyítették meg a betegségmegelőzést, vagy egyes betegségek, tünetek kezelését. "Egy szakközépiskolában tanítok, többek között élelmiszer-ismeretet és táplálkozástani-ismereteket. Mivel a videók nem tölthetők le, a szaktantermünkben a számítógépet összekapcsoltam a televízióval, és egy nagy képernyőn keresztül tudjuk együtt megnézni a gyerekekkel az érdekességeket.

Azok a diákok is láthatják, akiknek otthon nincs internet hozzáférésük. A táplálkozástani ismereteket is könnyebben elsajátítjuk, ha együtt böngésszük a honlapot, képek segítik a megértést, az interaktív rovatban lévő tesztek, kalkulátorok mindig nagy tetszést aratnak. A HáziPatika.com-on lévő étrend-mintákat is közösen szoktuk elemezni, megbeszélni, mennyire tér el attól, amit ők otthon megszoktak" - például ez derült ki abból az írásból, amelyet Pappné Dorogi Ibolya juttatott el olvasói cikkírói pályázatunkra.

Ibolya arról is írt, hogy amikor daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, az interneten keresett információkat, és rátalált kiemelt rovatunkra, híreinkre. Tartalmaink komoly segítséget nyújtottak neki abban, hogy küzdjön a betegsége ellen. Ő nemcsak a betegség elleni küzdelem győztese lett, hanem pályázatunké is: a Debrecen közelében élő édesanya lett olvasói cikkírói pályázatunk első helyezettje. Írását nemsokára olvashatják oldalainkon!

Elsősegély a HáziPatika.com-on

Mozsár Andrásnét az orrmandulaműtét szükségességéről győzte meg honlapunk néhány cikke, így ismerte meg portálunkat. A leggyorsabb segítséget pedig akkor nyújtottuk neki, amikor sajnálatos balesetet szenvedett a kislánya.

Amikor a kicsi lány megégette a kezét azzal, hogy a forró bográcsba kapaszkodott, az édesanya rögtön hideg víz alá tette a gyermek kezét, mert emlékezett, hogy ezt olvasta nálunk. Míg a gyermek keze a hideg víz alatt volt és testvérei vigasztalták, Mónika elszaladt a gyógyszertárba segítséget kérni: hátha van valami, amit addig is használhat, míg a kislánnyal orvoshoz nem jutnak.

A patikus kenőcsöt vetetett vele, hogy gyermeke megégett kezét azzal ápolja. Csakhogy Mónika gyanakodott a gyógyszerész meggyőző érvelése ellenére is, és mielőtt a kenőcsöt rákente volna a sebre, megnézte elsősegély-rovatunkat.

"Az önök honlapján azonnal megtaláltam az égési sérülések kezelésére vonatkozó cikket, amiből rögtön kiderült, hogy nem szabad bekenni a kenőccsel a gyermek kezét" - írta a többgyermekes édesanya. Így mégsem kezelte le a sebet, és ezért nagyon megdicsérte az orvos, akihez a fájdalom csillapodtával elvitte kislányát.

Beszámolójával Mozsár Andrásné lett a második helyezettje pályázatunknak.

Mindennapos olvasnivaló, társ a HáziPatika.com

Megjutalmaztuk olvasóinkat! Hetven éves is elmúlt pályázatunk harmadik helyezettje - bár be kell vallanunk, láttuk őt személyesen és jó 20 évet letagadhatna a korából! Őcsi Judit valóban rendszeresen, hűségesen olvas minket - ez derült ki abból, amit pályázatunkra írt.

"Ennyi idősen már csontritkulással is meg kell barátkozni. A megfelelő étrend, a Házipatikától kapott kis füzetben lévő torna gyakorlatok segítenek abban, hogy együtt tudjunk élni, ÉN és a Csontritkulás" - írta nekünk.

De az is kiderül, hogy tornagyakorlatainkkal is hozzájárulunk egészsége megőrzéséhez. "Mivel egy mozgékony nagyi vagyok, örülök a tornagyakorlatoknak, főleg a gerinctornának. A négy csoportnak ajánlott gyakorlatokat elvégzem, 88 gyakorlat 'igyekszik' könnyebbé tenni az életemet."

Bár nem terveztük, végül különdíjakat is osztottunk

Az előre eltervezett díjakon felül 3 különdíjat is kiosztottunk, mivel a 19 pályamunkából nehezen tudtunk csupán hármat kiemelni.

Különdíjas lett történetével Marosvölgyi György, akinek az "Alvászavarok" című kiemelt témánk az egyik kedvence, és ezzel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg velünk.

Szintén különdíjat kapott Marjánné Molnár Renáta, aki azt köszönte meg írásában, hogy egy olyan internetes fórum tagja lehet, ahol a nők megoszthatják egymással akár intimebb problémáikat, tapasztalataikat is, és mindezt nem a pletykálkodás kedvéért, hanem segítségnyújtási, egészségügyi tájékoztatás céljából.

Harmadik különdíjasunk a veszprémi Farkas Miklósné, aki túl van már a hatvanon, és teljesen beépültünk az életébe, olyannyira, hogy rendszeres rosszulléteinek okára is a mi segítségünkkel jött rá. Így végre rátalált a helyes kezelésre, a megfelelő szakemberre, aki segíteni tudott neki.

Különdíjasaink parfümcsomagot kaptak tőlünk.

A díjkiosztó ünnepségre nem mindenki tudott eljönni, a távol maradóknak az ajándékot postáztuk. Akik személyesen át tudták venni a díjakat Pilling Róbert főszerkesztőtől, azok egyben körbejárták a HáziPatika.com-ot, megismerkedtek kollégáinkkal. Megmutattunk számukra néhány kulisszatitkot is.

Mindenkinek köszönjük, hogy írt nekünk, öröm volt olvasni, hogy Magyarország legnagyobb egészségügyi portálja kézzelfogható segítséget, hasznos információkat tud nyújtani azoknak, akiket érdekel egészségük megőrzése, problémáik kezelése.

Mit nyertek a legjobbak?

A legjobb írást egy 10 alkalmas SpringMed Kiadótól, minőségi egészségügyi ismeretterjesztő, egészségnevelő és orvosi kiadványok közül.

A HáziPatika.com több mint 10 éve ad tanácsot, válaszol kérdésekre, nyújt információt tünetekről, betegségekről, kezelésekről, megelőzésről, egészséges életmódról. A második legjobb írás díja egy válogathatott betegtájékoztató és életmódkönyveket a SpringMed Kiadótól.

A harmadik helyezett pedig egy nagy válogathatott betegtájékoztató és életmódkönyveket a SpringMed Kiadótól. Minden nyertesünket megajándékoztuk a "Norbi - A karcsúság receptjei - Update 1 étel- és mozgásreceptek" című kiadvánnyal és HáziPatika.com-os "ereklyékkel".

Gratulálunk a nyerteseknek, a díjazott írásokat nemsokára Önök is olvashatják oldalainkon!

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: