Hihetetlen, de ennyivel többen járnak magánorvoshoz

A magánegészségügyi szolgáltatók betegforgalma 20-30 százalékkal emelkedett tavaly. Legalább is a Világgazdaság által megkérdezett cégeknél ez volt a tapasztalat.

A magánegészségügyi cégek szerint évről évre nő az igény a szolgáltatásaik iránt, ami részben az állami ellátórendszer nehézkességével, például a hosszú várólistákkal magyarázható. Emellett növekszik a lakosság egészségtudatossága , ami a különféle szűrővizsgálatok egyre nagyobb számú igénybevételében is megmutatkozik. Pedig az árak magasak, egy átlagos szakorvosi vizsgálat, a Dr. Rose-nál például 32 ezer forintba kerül.

magánklinika
A magánklinikákon gyorsan nő a betegforgalom. Van okuk mosolyogni

Lancsalics Petra, a Dr. Rose operatív igazgatója a betegforgalom gyorsuló ütemről számolt be. A magánklinikán évi mintegy 15 százalékos növekedést tapasztaltak, tavaly pedig már 20 százalékkal. Nemcsak a járóbeteg-, hanem a fekvőbetegrészlegen is növekedett a forgalom. Míg 2015-ben 1100 műtétet végeztek, 2016-ban már több mint 1300-at. A fekvőbetegosztály további bővítését is ez indokolta, ugyanis már év közben elérték a kapacitások határát, míg a műtőkben még van lehetőség a beavatkozások számának növelésére. A forgalom bővülésének köszönhetően a Dr. Rose cégcsoport árbevétele a 2015-ös 2,48 milliárd forintról - 16 százalékkal - 2,87 milliárdra nőtt tavaly.

De nemcsak a prémiumszegmenst képviselő Dr. Rose tudott átlagon felül növekedni, hanem a foglalkozás-egészségügy területén piacvezető Swiss Medical is, amely országszerte 250 ezer vizsgálatot végzett tavaly, 32 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - tudta meg a lap Kirschner Andrástól, a cég ügyvezető igazgatójától. A tavaly szeptember végén átadott új budai egészségközpontjukban pedig év végéig már 24 ezer pácienst fogadtak. Pedig a vizsgálatok ott sem olcsók, átlagosan 15-18 ezer forintba kerülnek. A cégcsoport árbevétele 30 százalékkal, 270 millió forinttal nőtt a tavalyi mintegy egymilliárdhoz képest.

Egy felmérésből szerint a magyarok átlagosan 100 ezer forintot fordítanak évente egészségmegőrző termékek vásárlására, de a lakosság kevesebb, mint fele tesz aktívan azért, hogy egészséges maradjon. Részletek!

A dinamikus növekedésre alapozva a cégek bátran fejlesztenek. A Dr. Rose-nál tavaly a szakterületek száma 30-ról 35-re emelkedett, bővítették a fekvőbetegosztályt, emellett sok új orvost szerződtettek, megújították az eszközparkot a műtéti és a járóbeteg-szakterületeken egyaránt. A teljes beruházás eddigi összértéke 425 millió forintra rúg, de a fejlesztések 2017-ben is folytatódnak. A Swiss Medicalnél az idén a rákos betegek komplex diagnosztikájának felgyorsítására koncentrálnak, így bizonyos daganatok esetén egy-két nap alatt elérhető lesz a szövettani diagnózis. Emellett az év végére tervezik a fekvőbeteg-ellátás elindítását is.

Forrás: vg.hu

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)