Hihetetlen, de ennyivel többen járnak magánorvoshoz

A magánegészségügyi szolgáltatók betegforgalma 20-30 százalékkal emelkedett tavaly. Legalább is a Világgazdaság által megkérdezett cégeknél ez volt a tapasztalat.

A magánegészségügyi cégek szerint évről évre nő az igény a szolgáltatásaik iránt, ami részben az állami ellátórendszer nehézkességével, például a hosszú várólistákkal magyarázható. Emellett növekszik a lakosság egészségtudatossága , ami a különféle szűrővizsgálatok egyre nagyobb számú igénybevételében is megmutatkozik. Pedig az árak magasak, egy átlagos szakorvosi vizsgálat, a Dr. Rose-nál például 32 ezer forintba kerül.

magánklinika
A magánklinikákon gyorsan nő a betegforgalom. Van okuk mosolyogni

Lancsalics Petra, a Dr. Rose operatív igazgatója a betegforgalom gyorsuló ütemről számolt be. A magánklinikán évi mintegy 15 százalékos növekedést tapasztaltak, tavaly pedig már 20 százalékkal. Nemcsak a járóbeteg-, hanem a fekvőbetegrészlegen is növekedett a forgalom. Míg 2015-ben 1100 műtétet végeztek, 2016-ban már több mint 1300-at. A fekvőbetegosztály további bővítését is ez indokolta, ugyanis már év közben elérték a kapacitások határát, míg a műtőkben még van lehetőség a beavatkozások számának növelésére. A forgalom bővülésének köszönhetően a Dr. Rose cégcsoport árbevétele a 2015-ös 2,48 milliárd forintról - 16 százalékkal - 2,87 milliárdra nőtt tavaly.

De nemcsak a prémiumszegmenst képviselő Dr. Rose tudott átlagon felül növekedni, hanem a foglalkozás-egészségügy területén piacvezető Swiss Medical is, amely országszerte 250 ezer vizsgálatot végzett tavaly, 32 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - tudta meg a lap Kirschner Andrástól, a cég ügyvezető igazgatójától. A tavaly szeptember végén átadott új budai egészségközpontjukban pedig év végéig már 24 ezer pácienst fogadtak. Pedig a vizsgálatok ott sem olcsók, átlagosan 15-18 ezer forintba kerülnek. A cégcsoport árbevétele 30 százalékkal, 270 millió forinttal nőtt a tavalyi mintegy egymilliárdhoz képest.

Egy felmérésből szerint a magyarok átlagosan 100 ezer forintot fordítanak évente egészségmegőrző termékek vásárlására, de a lakosság kevesebb, mint fele tesz aktívan azért, hogy egészséges maradjon. Részletek!

A dinamikus növekedésre alapozva a cégek bátran fejlesztenek. A Dr. Rose-nál tavaly a szakterületek száma 30-ról 35-re emelkedett, bővítették a fekvőbetegosztályt, emellett sok új orvost szerződtettek, megújították az eszközparkot a műtéti és a járóbeteg-szakterületeken egyaránt. A teljes beruházás eddigi összértéke 425 millió forintra rúg, de a fejlesztések 2017-ben is folytatódnak. A Swiss Medicalnél az idén a rákos betegek komplex diagnosztikájának felgyorsítására koncentrálnak, így bizonyos daganatok esetén egy-két nap alatt elérhető lesz a szövettani diagnózis. Emellett az év végére tervezik a fekvőbeteg-ellátás elindítását is.

Forrás: vg.hu

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)