Hétfőtől visszaáll a normál egészségügyi ellátás

Június 15-étől a koronavírus-járvány előtti üzemmódra áll vissza a hazai egészségügyi ellátórendszer - ezt Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője jelentette be.

"A magyarországi járvány kedvező alakulása lehetővé tette, hogy május elejétől négy lépcsőben a kormány helyreállítsa az egészségügy megszokott eljárásrendjét és a betegek ellátását" - vezette fel a bejelentést Kásler Miklós egy Facebookra feltöltött videóban.

Miután a járványügyi korlátozásokat fokozatosan feloldották, egyre többször merült fel a kérdés, hogy mikor lehet újra a régi, megszokott rend szerint orvoshoz menni, illetve mikor lesznek elvégezhetők a nem sürgős beavatkozások is. Erre ma választ kaptunk: "június 15-től minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárást el lehet végezni az összes magyar egészségügyi intézményben, amelyre a betegeknek szüksége van" - hangzott el a videóban.

Mivel a koronavírus-járvány még nem ért véget, ezért fontos betartani a kórház óvintézkedéseit, tehát valószínűleg mindenhol maszkot kell majd viselni, illetve egyelőre a látogatási tilalmat sem oldották fel. Ám a családi orvosoknál, a gyerekorvosoknál és a járóbeteg-szakrendelőkben megszűnik az a korlátozás, hogy egy órában csak négy beteget lehet ellátni. A megnövekedett várólisták lerövidítése érdekében a rendelési idő korlátozását is eltörölték, viszont továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben kötelező elvégezni a pre-triázst, a gyanús betegeket pedig PCR-teszttel kell kontrollálni.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: