Hétfőtől visszaáll a normál egészségügyi ellátás

Június 15-étől a koronavírus-járvány előtti üzemmódra áll vissza a hazai egészségügyi ellátórendszer - ezt Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője jelentette be.

"A magyarországi járvány kedvező alakulása lehetővé tette, hogy május elejétől négy lépcsőben a kormány helyreállítsa az egészségügy megszokott eljárásrendjét és a betegek ellátását" - vezette fel a bejelentést Kásler Miklós egy Facebookra feltöltött videóban.

Miután a járványügyi korlátozásokat fokozatosan feloldották, egyre többször merült fel a kérdés, hogy mikor lehet újra a régi, megszokott rend szerint orvoshoz menni, illetve mikor lesznek elvégezhetők a nem sürgős beavatkozások is. Erre ma választ kaptunk: "június 15-től minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárást el lehet végezni az összes magyar egészségügyi intézményben, amelyre a betegeknek szüksége van" - hangzott el a videóban.

Mivel a koronavírus-járvány még nem ért véget, ezért fontos betartani a kórház óvintézkedéseit, tehát valószínűleg mindenhol maszkot kell majd viselni, illetve egyelőre a látogatási tilalmat sem oldották fel. Ám a családi orvosoknál, a gyerekorvosoknál és a járóbeteg-szakrendelőkben megszűnik az a korlátozás, hogy egy órában csak négy beteget lehet ellátni. A megnövekedett várólisták lerövidítése érdekében a rendelési idő korlátozását is eltörölték, viszont továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben kötelező elvégezni a pre-triázst, a gyanús betegeket pedig PCR-teszttel kell kontrollálni.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)