Háziorvosokat díjaztak

Húsz háziorvos vehette át ma az Év Praxisa díjat Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkártól - olvashatjuk a kormány.hu-n.

Az államtitkár kifejtette, hogy a háziorvosok hivatása egy élet munkája, hiszen praxist kell építeni, el kell nyernie betegei bizalmát és gyermekkortól a felnőttkorig segíteni az embereket.

Hozzátette, fontosnak tartja, hogy a háziorvosok olyan körülmények közé kerülhessenek, ahol nem zavarják őket a mindennapos megélhetési gondok, hanem a megelőzésre, a betegekkel való foglalkozásra tudnak koncentrálni.

Szócska Miklós beszédében kiemelte a Praxis-váltás programot, amelynek keretében 300 millió forintra pályázhatnak frissen végzett háziorvosok. Az államtitkár kifejtette, hogy a program célja a fizetőképes kereslet megteremtése. A kezdeményezés ezzel az élet munkáját jelentő praxisok értékét kívánja visszaadni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció