Hamis, madárürülékből készült potencianövelőt árultak

Az új-zélandi vámosok hamis "kék gyémántot" foglaltak le, melynek fő alkotóeleme a guanó, vagyis a madarak és denevérek ürüléke - állítja egy tudós.

A többi lefülelt gyógyszer közül akadt, amelyikben egész rovarokat találtak, poratkát, hajat és faszenet - árulta el a The Pressnek Dallas Mildenhall, az állami tulajdonú GNS Tudományos Kutatószervezet igazgatója.

Az újság elmondása szerint a tabletta Új-Zélandon körülbelül 25 új-zélandi dollárba kerül (17 USD körülbelül 3 400 Ft.), de az interneten már 1-2 dollárért hozzá lehet jutni. "Ez igen veszélyes a lakosságra nézve" - mondta Dr. Clare Strachan, az Otago Egyetem szakértője.

A kutatónő elmondta, hogy a lefoglalt import gyógyszerekről készült tanulmány során sok olyan szert találtak, mely megpenészedett, és több, vagy kevesebb hatóanyagot tartalmazott, mint amit a csomagolásán feltüntettek. Néhány esetben teljesen más összetevőket találtak benne, mint ami a rendelésben szerepelt.

Videó: HáziPatika.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: