Ha eddig halogatta az orvosi szűrővizsgálatokat...

A biztosítótársaság felmérése szerint a hazai felnőtt lakosság 48%-a semmilyen szűrővizsgálatra nem jár rendszeresen, és Magyarország egészségügyi mutatói a legrosszabbak között találhatóak Európában. Ezen a nyáron ingyenes szűrésekkel várnak mindenkit.

A magyarok alkoholhoz és a dohányzáshoz köthető megbetegedéseinek aránya kétszerese az európai átlagnak, és hazánk sajnos élen jár a rákos és a szív- és érrendszeri megbetegedések arányát tekintve is.

Az egészségtudatos életmód jegyében a Generali a Biztonságért Alapítvány (GABA) a Class FM-mel együttműködve június 16-tól augusztus 18-ig öt fesztiválhelyszínen egy speciális szűrőbusz segítségével az ország különböző pontjain ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít, ahol szórakoztató programok kíséretében az egészségügyi szűrések fontosságára hívja majd fel a figyelmet.

Milyen vizsgálatokat végeznek el?

 • Július 7. (szombat) Balatonfüred, Vitorlás tér
 • Július 21. (szombat) Budapest, Ramada Aquaworld
 • Augusztus 4. (szombat) Győr- Aranypart Szabadstrand
 • Augusztus 18. (szombat) Debrecen, Kossuth tér
 • A helyszíneken számos alapvető vizsgálat elvégzésére lesz lehetőség. Szemészeti, bőrgyógyászati- és melanómaszűrés mellett vércukorszint- és vérnyomásmérést, koleszterinszint-mérést, testzsírszázalék-mérést és általános háziorvosi tanácsadást is igénybe vehetnek az eseményre kilátogatók.

  "A legnagyobb értékünk az egészségünk, de sokszor mindezt már csak akkor ismerjük fel, ha bekövetkezett a baj, pedig a megfelelő vizsgálatok rendszeres elvégzésével jelentősen csökkenthetjük a kockázatokat. Ráadásul a szűrővizsgálatok két szempontból is fontosak, egyrészt ha egy betegséget már a korai stádiumban felismernek, lényegesen rövidülhet a gyógyítási folyamat. Másrészt ezekkel a gyorsan elvégezhető vizsgálatokkal képet kaphatunk a fontosabb kockázatokról, a testünk állapotáról, és elindulhatunk egy egészségesebb életmód felé. Erre szeretnénk a most induló programsorozatunkkal felhívni a figyelmet" – mondta el Paál Zoltán, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja.

  A szűrőprogram keretében a szűrővizsgálatok mellett egész napos gyermekjátszótér, készségfejlesztő foglalkozások, arcfestés, zumba és fitness, és óránként nyereményjáték várja az eseményre kilátogató családokat. A Class FM szervezésében délután 3 órától a roadshow minden állomásán könnyűzenei koncertekre is sor kerül.

  )
  Tiszta levegő (X)

  A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

  Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
  Frontérzékeny lehet!
  Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
  Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
  Headache illustration
  Fronthatás: Hidegfront
  Maximum: +30, +40 °C
  Minimum: +16, +24 °C

  Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

  Egészséget befolyásoló hatások: